Alla inlägg under augusti 2013

Av Pernilla - 12 augusti 2013 23:31


Nej men ungefär iaf.

Har gjort min tredje dag (låååång dag) och nu märks det verkligen att sommaren är över på riktigt.

Hockeyskolan är slut, det är nästan alldeles tomt på bilar och husvagnar uppe vid vandrarhemmet och det är mest de gamla vanliga kändisarna som kommer in och handlar vilket betyder att lugnet åter lagt sig över min lilla by.

Det är skönt så här i början efter en hård sommar att få kunna ta det lite lugnt och pusta ut en aning.

 

Sen jag skrev sist har mitt efterlängtade Jotex-paket kommit hem men en skvätt godis för mig och min sommartrötta lägenhet. Beställde lite nya gardiner, några hänglampor till vardagsrumsfönstren, sängkläder och en "korg-lykta". (Jättefin!)

 

 

Så igår när B kom hit på snabbvisit satte jag honom att kapa kablar, montera uttag och knappdosa eftersom jag mitt smart arsle inte tittade vad det var för kontakt på lamporna så var det självklart sånna där jätte små och sånna uttag har inte jag här. Så det var bara att bygga egna.

Och nu är jag såå nöjd! Det blev så fint med lamporna och de nya svarta spetsgardinerna där inne att jag kände att jag också fick lov att köpa två nya gröna krukväxter med zinkkrukor idag. ^^

Bilden är mörk eftersom att det är kväll men jag kan ta en ny i morgon när det är ljust.

Och så är Buddha självklart med i mitten ^^

 

Nu ska jag snart krypa ner i sängen för i morgon börjar jag "tidigt", 9.45 och så slutar jag också tidigt.

Det kommer säkert glädja Jessie lika mycket som det glädjer mig för då hinner hon vara ute mer än några enstaka timmar. Om det är bra väder såklart.

 

Har en jääävligt irriternade blåsa på tungan och jag har god lust att bita av den!

 

Nej sova var det. Tjingeling pling!

ANNONS
Av Pernilla - 10 augusti 2013 23:44Om den 1 av 7 dagar börjar så här så vet jag inte alls hur jag ska palla med de resterande 6.

 

Såhär var det..

Jag stod i kassan och fram kommer en kund, äldre kvinna och medan jag stämplar in hennes varor viftar hon med ett kvitto och säger att det är flera rabatter som inte dragits när hon var in i måndags och handlade. Jag tar kvittot för att se efter och det hamnar lite fler i kön bakom.

Plockar fram bladet för v 31 och 32 och vi pratar lite och diskuterar när jag tittar lite närmre på kvittot och ser att ica-kortet inte registrerats vilket innebär att det såklart inte blivit någon rabatt.

Drar iaf av några kronor för 2 av annonsvarorna och blir tvungen att springa iväg ner till charken eftersom att en av annons varorna inte finns med i bladet. Jag kommer tillbaka, drar av de två resterande kronorna och kör färdigt hennes varor genom scannern. (allt som allt tar det max 5 minuter med denna kund)

Medan vi hållit på med att få bukt med rabatterna har kassa två öppnat (tror att den var öppen redan när vi började) och en man har kommit in och står lite avsides bredvid nästa kund i kassan, även denna en äldre kvinna. Och jag frågar mannen om han har tankat vilket han gjort och så kliver han fram. Jag vänder mig mot bensindatorn och klickar fram hans tankning när jag hör kvinna nr 2 som stått i kön och väntat medan jag hjälpte kvinna nr 1 säga: "Men ska du inte börja med mina varor nu? Jag har ju stått här och väntat jätte länge!" Hon är märkbart irriterad och jag vänder mig mot henne och förklarar att jag faktiskt måste ta bensinen först eftersom att det bara finns 1 plats på varje pump. Dvs ingen annan kan tanka medan denna obetalda bensin ligger kvar i datorn. Och jag använder t.o.m orden "Jag är ledsen men.."

Varpå hon upprört "HMM!":ar ljudligt och lägger armarna i kors, samt tittar bort. Hon är alltså skitarg.

Jag svarar inget men känner hur kinderna färgas ljust röda av en lätt ilska som kryper fram. "Det borde sitta en skylt där det står så!" Svarar inget då heller och börjar med hennes varor.(sitter en lapp ute där det står att de som tankat får gå före i kön) Alltså.. en gammal kärring, långt över pensionsåldern som säkert har all tid i världen beter sig som en barnunge. Det såg nästan ut som att hon stampade i golvet också men jag känner mig lite osäker på att hon faktiskt gjorde det. Det var på nåt sätt som att jag skulle kunnat ha förväntat mig det av henne.

Hade sån god lust att riva i åt henne och säga att det var jävligt frivilligt att komma till den kassan som jag stod i och att hon borde ha kunnat räkna ut med lilltån att det skulle ta tid med tanke på krånglet med kvinna nr 1 innan.

 

Sen ringde det ner en annan stjärna, det var en kollega som svarade men hon berättade:

 

Det ringde alltså ner en kvinna (tror jag att det var iaf) och undrade om sopstationen hade öppet..

Ööh va? Det vet jag inte svarade kollegan som stod i kassan och så frågar kvinnan; "Kan du kolla?"

Kollegan svarar att det kan hon inte för att hon står i kassan och då undrar kvinnan i telefonen om hon inte kan skicka dit någon annan som kan kolla.. ??

Nej det kan jag faktiskt inte göra! protesterar kollegan och hon i telefonen säger att de inte vill åka dit i onödan och så är det stängt för att de bor från Rättvik sett... Jag upprepar ?????!


Det här är alltså en vuxen människa som ringer till Ica Näcken i Furudal och undrar om vi kan skicka någon av våra medarbetare till sopstationen för att kolla om den är öppen så att de inte ska åka dit i onödan. Återigen; ???

 

Alltså.. ja vad ska en säga?

Det har alltså varit en sån där dag.. En sån där dag som jag aldrig mer vill ska komma tillbaka.

 

Har vart så himla trött idag och haft både halsbränna och huvudvärk om vartannat.

Och nu ska jag hoppa i säng för i morgon börjar jag 12 igen.

 

Hejsvej.

 

 

ANNONS
Av Pernilla - 9 augusti 2013 23:23


Sista ledig dagen på en himla massa kommande dagar.

Från och med i morgon jobbar jag (om en ska tro mitt schema) 7 dagar i sträck. Kanske inte några jättedagar hela tiden men det låter lite väl saftigt och känns lite väl mycket. Inte för att låta otacksam eller nåt..

 

Idag har jag haft det riktigt lyxigt här hemma för mig själv. Började dagen med att köra en tvättmaskin och släppte ut kaninen som suttit och stampat ute i huset ända sedan småtimmarna och stoppade i mig lite frukost innan jag klämde på Skyrim och spelade i ungefär en timme.

 

Plockade sedan lite allmänt och spelade vidare på Skyrim större delen av dagen. Lagade sedermera mat, kycklingfilé med smokeyhoney gegg och till åt jag potatishalvor som var färdigkryddade med havssalt och peppar. Till var det såklart bea.

 

Nu på kvällen har jag tittat på den svenska filmen "Kyss mig", som överskriften skvallrar om.

En film om Mia som ska gifta sig med sin pojkvän sedan 7 år tillbaka och när hon träffar Frida som är dotter till hennes fars nya fjälla så hamnar allting upp och ner för Mia och Frida inleder en affär och blir kära i varandra.

Om jag inte ska djupanalysera filmen allt för mycket så är den väl okej. Idén är fin men karaktärerna är ganska platta och ofärdiga. Jag gillar ju dock Ruth Vega Fernandez (hon är med i Johan Falk- filmerna bla.)

 

Och nu kommer jag ganska precis från köksbordet där jag har tryckt i mig 12 kräftor och en vitlöksbaguette medan jag började kika på en serie på tre delar när min telefon informerar mig (trots att jag fyllde på den igår!!) att "nu har du surfat så mycket att bla bla bla.. och så kunde jag helt plötsligt inte titta något mer eftersom att internet blev segt och sidan vill inte ladda och bla bla bla. Jag behöver ett vanligt jäkla internet!

 

Hur som helst.. jag lär väl försöka sova lite kanske för nu blir det 7 hårda dagar..

 

Usch.

 

Av Pernilla - 8 augusti 2013 09:59


Jag har hittat till en helt fantastisk blogg! www.minasannaord.wordpress.com/

Där finns ett fenomen som heter "flatfilmsfredag" där bloggaren tipsar om filmer med huvudkaraktärer som är lesbiska. (Daaah "flatfilmsfredag")

Jag har aldrig riktigt reflekterad över hur få filmer jag faktiskt sett där huvudpersonen/personerna är lesbiska (homosexuella öht).

När det kommer till romantiska/komedier är huvudpersonerna i princip alltid en kille och en tjej. (heteronormativt) Hetero-personer är ju faktiskt norm i vårt samhälle och det blir så klart när en blir medveten och börjar se sig omkring.

Och det är ju väldigt exkluderande när en får tid att tänkta efter och reflektera lite över allt skit en faktiskt sett. (skrev ju om romantiska/komedier för längesen och problematiserade lögnen de säljer och som vi gladeligen sedan tror, med eller utan skygglapparna på)

 

Så igår när B hade lämnat mig låg jag på mage i sängen eller satt på stolen vid köksbordet och betade av några filmer så det blev "flatfilmsonsdag" för mig. ^^

 

Tänker klämma igång ännu en film nu eftersom att jag inte börjar idag förrän kl 15. Sippadidoda sippadidej.!

 

Smell ya later!

 

Av Pernilla - 7 augusti 2013 09:57


Den där lediga dagen när jag skulle ha ner persiennerna, stänga av telefonen och rent av inte finnas tillgänglig för världen hände aldrig.

Tror jag vaknade vid 10 och gick upp, gick ut till baksidan där jag fick lov att slita upp ena långsidan av hagen eftersom att Jessie grävt ett djupt hål (se bilderna från i måndags) och flyttade in hela sidan ca 1 meter och säkrade den sedan med hjälp av häftpistolen och hammaren. När jag väl höll på därute och försökte få ner en av stolparna i marken (där nätet häftas fast) med bara händerna, alltså ingen slägga lånad av farfar blev jag så trött och sur efter en stund att jag ringde ner lillasyster som hjälp. När hon kom ner var jag såklart färdig redan och Jessie hoppade glatt runt i sin nya, lite mindre hage.

 

Efter hag-bygget åt jag lite frukost och sedan satt vi ute en stund i solen och bara pratade.

Lyckades under dagen beställa ett paket från Jotex för typ 1200:- och kikade sedan runt efter en sandlåda eller babypool i hårdplast som inte var formad som en snäcka, ett hjärta eller en båt utan framgång.

Jag har fått för mig att jag vill ha en ny bo-låda till grisarna och det verkar så lämpligt med en i hårdplast där skyddsmaterial inte behövs för att plasten inte kan förstöras eller läcka.

Hittade såklart ingen men hittade denna:  

Och funderar på om den skulle kunna funka.. hmhm..

 

Medan jag funderar vidare på det så blir det nu lite frukost i mitt hus! Har även denna dagen ledig och när B har åkt i eftermiddag så ska jag vara solo! LÄÄÄÄÄSA!

Av Pernilla - 5 augusti 2013 23:41

           

Av Pernilla - 4 augusti 2013 22:13


     

Av Pernilla - 4 augusti 2013 10:47


Oj oj vad mycket jag hade att fundera i igår kväll/natt. Låg och mysläste bloggen jag länkade igår till ungefär 01.15 och tänkte att det kanske var bäst att sova och slog därför ihop datorn och fixade lite med kvällsbestyren innan jag hoppade i sängen. Låg och lyssnade lite på musik och några människor som var ute och gick efter vägen och försökte sedan att sova. Vände och vred, för varmt att ligga sådär, för varmt att ligga sådär och då sover jag ändå med balkongdörren öppen för att få in lite svalare luft men inte blev det bättre för det.

Stört omöjligt att komma till ro och somna. Låg istället och funderade på hur det måste vara att bo mitt i djupaste Norrland i ett litet samhälle på bara 18 personer. Elda i vedspis för att hålla värmen på vintern och allt jobb som kommer med ett hus med tomt och absolut ett hus som ligger på det sättet och på det stället med allt vad det innebär. Fy tusan så härligt! Det är ju precis så jag vill ha det! Okej det kan ju få finnas med än 18 personer i närheten men jag vill ändå bo så pass långt bort från människor att jag skulle kunna gå naken på sommaren om jag så skulle vilja.

Ha en hund, några katter och lite höns. Ett trädgårdsland där jag kunde odla lite egen mat så som potatis, morötter och lite annat. Det är livskvalité för mig. Närhet till skogen, naturen och gärna vatten.

Men sen är det ju det att en måste kunna försörja sig på något vis för att ens kunna bo sådär.. Tänk att få vara en ganska (eller väldigt) duktig publicerad författare, att få sitta vid köksbordet vilken tid på dygnet som helst, mitt i natten med en massa ljus tända, tidigt på morgonen när solen precis stiger över trädtopparna eller ännu tidigare när dimman ligger tät över gårdsplanen. Gärna med en kopp te och bara skriva, skriva och skriva. Oooh! Drömmen!


Men nu är jag ju ingen författare eller har ett hus mitt i skogen någonstans. (Det krävs ju säkerligen ett körkort också och det har jag ju inte heller)

Nu bor jag i Furudal (som förvisso är rätt litet med ca 1100 invånare) så det är väl bara att söka med ljus och lykta efter ett litet hus med gård som ligger för sig självt i skogen utan grannar men ändå ligger nära till jobbet. Ojoj.

 

Men nog om drömmerier. Här sitter jag vid köksbordet och avnjuter lite brunch i form av köttsoppa och limpsmörgås. Ska strax börja göra mig iordning för att traska ner till arbetet.

Pappa kom förbi och plockade upp mig vid 9 tiden och tillsammans åkte vi en sväng till huset i Skattungbyn (som är till salu) och hämtade lite möbler som jag ska ha här hos mig. En jättefin stor (gammal) byrå med pigtittare och ett skåp där jag har tänkt förvara lite lull lull.

 

Men köttsoppa var det ja!

 

Hejsvej!

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ rubbermadebaby med Blogkeen
Följ rubbermadebaby med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se