Alla inlägg under juni 2012

Av Pernilla - 10 juni 2012 22:58


jag har blivit sugen på att starta en bok-blogg.. Föreställer mig att det skulle vara roligt.. Hmm.. 

Av Pernilla - 10 juni 2012 10:51


Igår runt 9 tiden kom pappa och Fia förbi hos mig och plockade upp både mig och B för en tripp till Mora för lite shopping. 

Vi började med skohuset (eller skopunkten?) där Fia hittade ett par sandaler och jag som länge drömt om ett par små ballerinaskor hittade just det. 


   


Inte jättefina kanske men ett bra förstagången- par. Eftersom att jag har ankfötter ser det ju inte klokt ut när jag väl har dem på mig och sätter ner foten i marken men.. vad ska en göra? :P

De är lite stela och klämmer lite här o där men efter mycket användande ska de väl bli bra till slut. Fantiserar redan om ett nytt par! 


Efter det fortsatte vi bort till Åhlens där vi tog rulltrappan ner till undre plan och kollade in urvalet i bokhyllan och jag blev mycket glad när ögonen landade på denna.


 


Cirkeln är alltså en svensk bok som utspelar sig i just Sverige och bara det ger ju sin beskärda del av charmen!

Har hört och läst mycket gott om denna bok och blev således tvungen att ge den ett försök även jag. Börjar nog med den redan idag och låter GoT- serien vänta några dagar till. ^^ 


Idag planerar jag inte att göra mer än nödvändigt. Läsa en massa då vädret både är grått och svalt, sen kanske se en film eller två och bara njuta. Det gäller att ta vara på de lediga dagarna!


Vad ska ni göra?

Av Pernilla - 10 juni 2012 10:33


Nu har jag lyckats läsa ut alla tre THG- böckerna och om jag ska sammanfatta lite enkelt så skulle jag väl säga som så att första boken deffinitivt var den som var bäst. Det hände saker hela tiden som höll intresset uppe och det var väldigt svårt att lägga ifrån sig boken. Tror jag lyckades läsa ut den på 2-3 dagar och då jobbade jag ändå långdagar under den tiden. 


Tvåan (Catching fire) var ju som ett riktigt "nosedive", om första boken var bra så var denhär skit rent ut sagt.

Handlingen kändes lite som en upprepning fast att det var helt nya förutsättningar. Den var långsam och tråkig och det kändes inte som om det hände mycket alls.



SPOILER ALERT!! (Om du tänkt läsa böckerna och ännu inte har gjort det skulle jag råda dig till att sluta läsa nu!



Trean (Mockingjay) var några snäpp bättre än tvåan men kom inte heller upp i ligan där första boken befinner sig. Det hände absolut mer i tredje boken men det saknas ändå en massa. 

I både första och andra har man ju fått små vinkar om hur Katniss faktiskt känner för Peeta men att hon inte vill/vågar/fattar hur hon känner själv eller hur hon vill ha det. Avsaknaden av lite romantik i böckerna förstör en hel del för mig även om jag inte gav mig i kast med böckerna för att jag trodde att det skulle finnas en massa sånt med. I slutet av trean får dem väl iaf ihop det men det ger inte den där lilla extra knuffen till mig som läsare. Det känns mest platt och tomt. Det är inte "romantiskt" alls, får inte hjärtat att bli lite varmare. Det är inte kärlek helt enkelt. 


Så all in all, det är en helt okej bok-serie som faktiskt ändå är värd att läsa!

Av Pernilla - 8 juni 2012 15:15

Jag känner för att för göra något riktigt kreativt med håret. Jag är trött på att det bara ligger där som en död skunk.Jag tänker mig ngt lite inspirerat av Lisbeth Salander i "män som hatar kvinnor"- triologin och då närmast den sista filmen.. där hon har axellångt hår på ena sidan huvudet medan det är rakat på andra sidan..Men jag skulle nog inte vara så modig att jag rakar bort allt håret på sidan då utan det skulle nog bli typ en bit bara. Men sen är ju frågan om jag behöver banta bort 30 kg innan jag passar i det. Men nåt roligt vill jag iaf göra med det. Sitter på lunch i fikarummet och ska strax våga mig ut i butiken igen..So long!

Av Pernilla - 7 juni 2012 08:50


Även om jag har sovit bättre än förväntat så är jag fortfarande väldigt trött. Vaknade iaf två ggr, en vid 6 och en vid 7.

Det är fantastiskt fint väder och mitt lilla kök som har sol på morgonen är som en bastu. Varför kunde jag inte få vara ledig idag ist? Så att jag hade kunnat skjutsa ut fåglarna på altanen.. de har ju inte fått känna på solen heller på minst någon vecka nu.


Den lilla mörka hönan verkar ha förstått det här med ruvning nu för det är inte ofta hon kikar fram ifrån busken för att äta en skvätt. Tänk om det blir kycklingar! Vad fan ska jag göra av dem? O.o

Jaja jag kommer nog på nåt.. Det finns säkert någon i Furudal som vill ha lite vaktlar. ^^

Oooh hoppas verkligen att det blir nåt! Kycklingarna är inte större än humlor när de kommer ut ur ägget, fattar ni, HUMLOR!

Hur toksött kommer inte det att vara!!


Det gick förvånansvärt fort att jobba med varor igår, så länge man inte tittar på vare sig klockan eller alla fullpackade burar så går det riktigt bra. Upp lite med radion och jobba på. Blev klara till ganska precis kl 22 och då fick vi ändå börja sent för att bilen var sen.

Nu sitter jag och väntar på att äggen ska bli färdigkokta så att jag kan stoppa i mig lite frukost.

Jobbar 10.19.30 idag och till kvällen kommer B äntligen hit. Tror det blir precis 1 vecka nu sen vi sågs sist. Jag vill inte ha det så. Vi har varit tillsammans alldeles för länge för att bo isär igen.. Vad är väl en bal på slottet?


Can´t wait!   


Av Pernilla - 6 juni 2012 13:05


Det här kan ju inte direkt ha undgått någon. .

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/700090-man-somnade-pa-parkbank-vaknade-av-att-han-valdtogs

och först och främst vill jag ju klargöra hur jävla vidrigt jag tycker att det är, hur hemskt det är och att jag inte kan förstå att det finns människor som gör så här mot någon annan.


Men.. om det hade hänt en kvinna hur hade vi sett på det då? Kvinnor som våldtas är ingen "stor grej" längre, det är vardagsmat. Och när en kvinna blir våldtagen så ifrågasätts hon. "Vad hade hon på sig?" "Var hon full?" "Gjorde hon motstånd och ropade på hjälp?" "Följde hon med förövaren hem och får hon isf inte skylla sig själv?" och så vidare i all oändlighet.

Och oftast kallas väl våldtäkt som hänt kvinnor i tidningar inte för våldtäkt, då heter det "påstådd våldtäkt" eller "misstänkt våldtäkt".

Men nu när det är en man som råkat ut för det så heter det våldtäkt med stora bokstäver. varför då?

Det står ju klart och tydligt att han var "kraftigt berusad" i artikeln, vad hade han för kläder på sig? När han vaknade sa han ifrån och försökte få bort förövaren?, ropade han på hjälp?

Förstår ni hur idiotiska de frågorna blir när det är omvänt? För det spelar tamejfan ingen roll vad man har för kläder på sig eller hur full man är eller inte. Det finns ingen som har rätten till dig och din kropp!

Du ska kunna gå naken på stan utan att någon tar sig rätten att utsätta dig för sin egen sexualitet.

Ibland blir det lite så att jag funderar på om Valerie Solanas slår huvudet på spiken när hon skriver att män är djur. ?


(och självklart vet jag att alla män inte är likadana om det ens behövs poängteras..)

Av Pernilla - 5 juni 2012 22:50


Mihmihmihmiiih.

 

Av Pernilla - 5 juni 2012 21:00


Jag börjar allvarligt tröttna på att vara särbo nu. Kanske inte 100% av tiden för helt ärligt är det ju jätteskönt att få lalla runt lite precis som en vill och göra det man vill utan att behöva ta hänsyn till en annan människa..

tror att jag börjar tröttna mer och mer på det nu. Har man vart ilag i +7 år och redan bott tillsammans i 4 av dem så tycker inte jag att man ska behöva vara särbo igen.  Jag vill det iaf inte men vad ska man göra när vi har jobb på olika platser och körkortet inte finns i den närmsta framtiden?

Personligen kommer jag inte kunna ta tag i det på allvar förrän till hösten då jag nu jobbar alldeles för mycket, men till hösten när alla semestrande människor åker hem igen kommer jobbtillfällena sina. Och det känns helt värdelöst att lägga det på is tills dess.. men tiden finns inte i sommar.

B kan jag ju inte tala för.. men där händer det ju inte direkt nånting heller..

Jag blir bara så trött på allting, på alla hinder som en ska ta sig över för att komma vidare. Det mesta verkar ha benägenheten att kännas otroligt jävla pissigt mest hela tiden. Och jag vet inte om jag hittar orken att göra något heller. Det skulle vara så lätt att bara släppa allting och försvinna.


Uuuurk..


(har f.ö kommit in på tredje delen i the hunger games nu.. tvåan var ju inte i närheten av att vara lika bra som ettan, men i slutet blev det lite bättre och jag kände direkt att jag måste börja på sista!)

Ovido - Quiz & Flashcards