Direktlänk till inlägg 19 augusti 2015

Sörboda.

Av Pernilla - 19 augusti 2015 08:27


Jag har tänkt skriva så många gånger nu men det har inte hunnits med riktigt.. Har jobbat ganska intensivt och hade en dag ledig igår då jag tänkte att jag skulle ta mig tiden att blogga men så blev det inte. Jag passar istället på nu innan jag ska jobba senare i eftermiddag.

 

Som rubriken lyder har jag vart i Sörboda.

En dag i kassan kom en bekant in, en tjej som jag varit lite ytligt tjenis med sådär. Vi pratar gärna när vi träffas på, ja det är faktiskt hon som vill att jag ska ha en valp sen när hon tar valpar på sin hund! Ni kanske minns att jag skrev om det förut? Hon iaf var in och handlade och när vi pratar medan hon är i kassan så säger hon om jag inte ska komma upp till henne i helgen och äta lite kräftor och paj. Jag är såklart genast på, hon har skojat lite förut om jag inte skulle komma upp till Sörboda på middag tidigare men denna gången är hon allvarlig och det vill jag såklart. Det är förmodligen väldigt svårt att hitta en härligare person än henne! Hon är alltid så varm och glad, bjuder på sig själv och vill allas bästa. Så vi planerar att jag ska komma upp till henne på lördagen vid sjutiden innan hon tar sina varor och går.

Lördagen kommer och efter att jag slutat jobba 16.30 åker jag hem och tar det lite lugnt innan det är dags att göra sig i ordning och så skjutsar B iväg mig till andra sidan sjön.

 

 

Vädret är helt strålande och det enda som hörs i tystnaden är svalorna som jagar varandra runt huset och vattendraget som brusar längre in i skogen. Hon bor så fantastiskt vackert i ett rött litet hus uppe på en höjd med hagar som breder ut sig nedanför.

Som ni ser hade hon dukat fram så fint och där slog vi oss ner och pratade och åt i ungefär 30 minuter innan farfar (!!) cyklar in på gården för att ge hästarna morötter och potatisar som han odlat själv hemma i landet.

Hon har en massa hästar på sin gård och hästar ligger min lilla farfar väldigt varmt om hjärtat.

Hon lyckas övertala honom om att han ska komma och sätta sig för att äta lite skaldjur och mitt i den processen svänger en bil upp på gården och ur kliver en av mina "tjejkvälls-tjejjer" C som även hon gör oss sällskap vid bordet! Det är här jag börjar känna att det är så härligt hemma hos S, här trillar det in folk lite hur som helst och alla är välkomna. Hon är hela världens vän ungefär. Så vi slår oss ner vid bordet igen och tar för oss av kantarellpajen som C har med sig (oh my gawd vad god den var!) Farfar berättar om tiden i armén där han jobbade i officerarstallet och särskilt om hästen Jaguar som han kom så väldigt nära fast att den hästen var "elak". Han cyklar hemåt igen och vi fortsätter prata och skratta medans mörkret faller. Vi sitter under en stor björk där grenarna hänger ner runt oss som en skyddande mantel och i grenarna har S hängt upp glasburkar med värmeljus i som hon sedan tänder och idyllen är komplett!

Det går en stund till och vi tar oss ner till hagen för att hälsa lite på hästarna när ytterliggare en bil svänger upp och ur kliver S´s flickvän J. Vi går tillbaka till bordet igen och sitter där ytterliggare någon timma innan C ursäktar sig och frågar om jag vill ha skjuts hem och det tackar jag såklart ja till!

 

Vi hoppar in i bilen och far till hennes stall där hon hämtar den lilla hingsten ur hagen och ställer in honom i stallet innan vi far ner mot Furudal.

Klockan var nog närmare 24 när jag kom innanför dörren fylld av glädje och ramlade ner i sängen för att sova.

Kan inte riktigt beskriva hur härlig denna kvällen var! Det låg liksom i luften. Hade så otroligt trevligt och hoppas på att det kommer att bli av någon mer gång!

 

 

In other news så har jag ännu en gång bestämt mig för att satsa på körkortet. En intensivkurs. Jag vill ha det nu och vill bara ha det gjort! Det blir så många fler möjligheter i vårt husletande då och jag vill så gärna bo på andra sidan sjön och då krävs det bil och kort för min del.

Har setat nu i dagarna två och tittat på bilar och hittat en som verkar hygglig i Sandviken. Lär bara få med B på det tåget också då det faller lite på honom och hans pappa att hjälpa mig.. Jag kan ju ingenting om bilar.

Så vi får se.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla - 26 februari 2019 08:27

  Efter 8 år på bloggplatsen har jag bestämt mig för att byta bloggportal till blogg.se Det beror mest på att bloggplatsen fortfarande använder sig av flash och att datorerna hemma har blivit lite för moderna för adobe. :P   Så nu kommer jag ...

Av Pernilla - 24 februari 2019 15:36

Long time no see. Jag vet inte ens vad jag vill med det här längre eller hur jag egentligen tänker om det men jag försöker en gång till och kanske att det blir väldigt sporadiskt eller att jag kanske lyckas hitta gnistan igen så att det blir lite m...

Av Pernilla - 5 september 2017 16:19

Islänningen Kalle.       TInkern/Irish coben Annie.           Annie med dottern Vilja.       Ursöta lilla Vilja.           Vilja och Caroline.      ...

Av Pernilla - 7 juni 2017 21:03

       

Av Pernilla - 9 december 2016 17:36

                 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards