Alla inlägg under november 2014

<3

Av Pernilla - 16 november 2014 22:03





Blev idag uppringd av en kär gammal vän som jag inte pratat med på ett bra tag.

Tänk att min dag blev perfekt bara sådär..   

Av Pernilla - 16 november 2014 14:18


Är päroncider djävulens påfund?

Igår kväll åkte jag tillsammans med den större delen av arbetskåren  till Mehmet på Tallen för att äta lite god mat och dricka något gott i samband med att tacka-av K som gått i pension.

Hade aldrig ätit planka innan och misstänker att om jag skulle göra det igen på något annat ställe än hos Mehmet så skulle jag bli väldigt besviken. Det måste vara bland det godaste jag någonsin ätit! Helt suveränt mört kött som bara smälte i munnen!

 

 

 

Vi hade iaf trevligt, skrattade och pratade i flera timmar. Det blev presentöppning och K fällde några tårar i sitt lilla tack-tal. 

Jag som inte dricker särskilt ofta klämde i mig 5 cidrar med päronsmak eftersom att det var det enda som fans och har sedan jag kom hem igår vid 22.30 tiden haft en djävulsk huvudvärk ända till på morgon idag då jag stoppade i mig en Ipren för att försöka få några timmars mer sömn. Det måste ju vara av päroncidern? Har aldrig fått så här ont av annan cider nån gång..

 

Hursomhelst så kom B hem i morse efter nattjobb och vi skyndade oss ner på Näcken och köpte på oss lite ingredienser till hemmapizza och fyllde godisskålen med gott! Det är en sådan dag idag. Jag kommer förmodligen spendera den mesta av tiden på soffan i liggande läge när jag inte måste springa ut till kaninhagen och gräva igen hålen som Chibi envisas med att gräva.. har redan vart ut två gånger idag hittills. Jag misstänker att hon har tråkigt och jag planerar att dra med mig B på expedition i skogen och kanske hitta något som de kan roa sig med på dagarna.. Jag förstår att hon har tråkigt, det finns ju ingenting att göra nu när det är vinter och det inte finns något gräs att beta av. Men samtidigt gör ju inte den lilla kaninen några busstreck.. fast det kanske är för att hon får sin underhållning i att titta på när Chibi raserar gräsmattan. Är en aningens orolig att hon ska gräva så att hela huset tippar.. :P

 

Ska väcka B om någon timme och tänkte roa mig lite med Hell on wheels eller kanske fortsätta läsa lite ur Mad about the boy.

 

Smell ya later!

 

 

Piffade upp sig lite igår!

 

Av Pernilla - 14 november 2014 15:33


Har alldeles nyss kommit hem efter att ha jobbat kortdag och sitter i skrivande stund och väntar på att maten ska bli klar. (tacokyckling)

Efter att ha sluppit sova utan min kära B i flera veckor ska han idag och resten av helgen jobba natt.

Jag känner mig inte så pepp på det. Mest för att jag har vant mig vid att ha honom hemma varenda natt nu sen innan han blev sjukskriven. 

Hur ska jag klara mig? Kommer jag överleva? 
Förmodligen gör jag det men det kan väl vara skönt att få vara lite melodramatisk ibland.?

Jag har fått hem lite filmer som jag ska kunna roa mig med, samt köpt lite gottis att snutta på.

 

I morgon ska jag förmodligen till Tallen med kollegorna för att tacka av en kollega som gått i pension.

Kan bli trevligt. Lite mat och någon cider. 

Annars ska jag förhoppningsvis mest livsnjuta, spendera den mesta av min tid i nattlinne med näsan i en bok eller glo på film.

Så vill jag iaf att det ska bli.

 

Hejsvej

Av Pernilla - 12 november 2014 11:53



Allting blev plötsligt på riktigt och jag blev med ens väldigt skitnödig.

Följande låg i brevlådan och väntade igår.. 

 

 

Egentligen betyder det ingenting.

Det betyder bara att de har tagit emot remissen som min doktor skickade, det betyder alltså inte att jag kommer få göra en op.

Men nu är det verkligen på G!

Kommer (om jag ska tro brevet) få en besökstid till Skönvikt om 2-3 månader.

SPÄNNANDE!

Av Pernilla - 11 november 2014 15:52


Jag är ledig.

Har sedan igår haft en blixtrande huvudvärk som kommer och går lite som den vill.

BLIXT och sen är det borta och sådär håller det på. Någon lättare migrän kanske?

B är på kurs och jag har bäddat ner mig i sängen med en mörk chokladkaka av smaken blåbär som jag snuttar på lite titt som tätt. 

Har precis avslutat en tredje piratfilm och nu vet jag inte om jag ska parkera mig på soffan och glo på ett avsnitt av The Killing.. kanske lite mat också.

 

Chibi har spenderat dagen med att driva mig till vansinnets yttersta gräns genom att gräva två hål på två olika platser i hagen.

Det är inte alltid roligt att ha kanin. 

Av Pernilla - 7 november 2014 10:21


Jag ber ödmjukast om ursäkt redan nu eftersom att det inte är några kvalitets bilder som finns här nedan..

Det har blivit alldeles för lite fotande de senaste veckorna så ni få hålla till godo med ett par instagram-bilder så länge.

 

 

Igår kväll var det fullmåne och -6 grader kallt ute.

Vi tar med oss stativet och systemisen och drar ut på expedition tänkte vi och åkte mot bruket för att kanske få till någon sjyst bild på månljus vid vatten.

Och visst, någon bild blev det väl men eftersom att det var så pass "kallt" ändå så var tålamodet liiite kortare än vanligt och det hade behövts mycket längre slutartid för att få till en bra bild.

Dessutom hade den förbaskade månen gått i moln så det var inte så ljust som vi hade tänkte heller..

ska se om jag kanske kan få till en av bilderna lite senare och slänga upp.

 

 

Idag är jag ensam hemma för mannen har återgått till arbete efter 2 veckors sjukskrivning.

Känns väl sådär.. har blivit van att ha honom hemma nu och det känns väldigt tomt utan honom.

Men men, jag är ju en "egentids-människa" så jag ramlar nog snart ur det mönstret igen och trivs som fisken i vattnet.

När jag tänker efter så känns det ganska skönt med tystnaden som nu invaderar lägenheten, ingen dålig musik som spelas på datorn och ingen som sitter bredvid och nyser eller brakskiter (tänkte skriva "fiser" först men det ordet är some what lacking i beskrivningen).

Okej, det är skönt att han är och jobbar igen! :P

 

Undrar vad jag ska hitta på idag..

Äta pannkaksfrukost och titta på Bones kanske?

 

 


Av Pernilla - 6 november 2014 08:36


Nu har det gått några dagar sen senast och jag har hunnit med ett par saker!

Jag har varit till tandläkaren och blivit misshandlad i heeela munhålan tack vare att jag har sådana tänder som inte får hål (när jag sköter dem bra, som jag tydligen gjort! :D) utan jag har sådana tänder som får tandsten. Under tandköttet..

Så hon var med både den elektroniska tandstensborttagaren (känner mig i skrivande stund osäker på om det ens är ett ord eftersom att rättstavningskontrollen inte vill godkänna det ??) och de manuella krokarna (som jag tycker är värst!) så jag blödde på varenda millimeter av tand jag har.

Jag har såklart också för djupa tandfickor vid framtänderna på ovansidan så jag fick köpa ett munskölj med klorhexidin i för att försöka få bukt med tandfickorna.

 

Därefter for vi till lillebror och plockade upp honom för att ta en frukost tillsammans på Fricks, klockan var då 8.20 kanske :P

Den här gången förvarnade jag honom iallafall på att vi skulle komma dagen innan, mest för att jag hade tandläkartiden så tidigt på morgonen.

Any who. Vi beställde en varsin smörgås och jag en varm choklad med grädde som smakade te med en gnuuuuttta choklad i. Eftersom att det också var så hett så kunde jag inte dricka den när "grädden" låg kvar på toppen utan den smälte och blev ett gult fettlager uppe på chokladen. Vilket lurendrejeri! Ska det vara så svårt att ha choklad som smakar choklad och toppa med riktig grädde?

De som också gör tårtor måste ju ha någon liten slatt med överbliven grädde?

Men jaja, vi satt där i någon timme innan vi skjutsade tillbaka liten bror och fortsatte hemåt igen. 

Hade ont i käften ända till sena kvällen. Blev rädd att tänderna skulle lossna ur sina hålor och ramla ur så att jag skulle svälja dem mitt i natten när jag sov.

 

 

 

Annars har jag bara jobbat så det finns inte så mycket mer att skriva om tiden som varit, så därför kan jag ju skriva lite om idag istället!

Idag ska vi ha (som överskriften avslöjar) kojdag!

Jag vet inte hur era kojdagar brukar se ut men våran kommer förhoppningsvis se ut som följer:

 

  1. Ner med alla persienner! (mycket viktigt)
  2. Sätta mobilerna på ljudlöst (med vibration) och bara svara om vi tror att det kan vara något viktigt!
  3. Båda ovanstående punkter pga: (Vi inte är hemma! eller ja, anträffbara iaf.)
  4. Lite lyxigare frukost. (pannkaka med vanilj och jordgubbsglass)
  5. Fortsätta vara klädd i nattlinne heeeela dagen! (om det inte blir emergency och vi måste ner på affären)
  6. Vi funderar fortfarande på om vi ska göra hemgjord pizza till middag.. 
  7. Bara ligga i sängen/på soffan och glo på film, heeeeela dagen!
  8. Spela lite tv-spel också för B's skull.
  9. Fram med största godisskålen och fylla den till brädden!
  10. Förmodligen läsa lite för egen del också.. 

Så hoppas jag iaf att dagen kommer att se ut!

 

Och ja just det, vi har fortfarande inte fått någon som helst bekräftelse på vårt senaste bud. Dag 4 på tystnaden nu.

 

Tjoho!

Av Pernilla - 1 november 2014 16:16


Sitter och snuttar på en inte så god klubba som var/är tänkt till potentiella spöken/häxor/mumier/pirater som kanske kommer och knackar på dörren eftersom att det tydligen är allhelgonahelg nu..

Sen sist har jag hunnit jobba några dagar och är dagen till ära ledig och sitter och väntar på portersteken som puttrar i grytan på spisen.

Första gången vi försöker oss på porterstek så förväntningarna är inte överdrivet stora, det brukar aldrig bli bra på första försöket har jag lärt mig.

Jag har "upptäckt" Instagram och måste tvångsmässigt in och kika varannan till var femte minut ifall det hänt något nytt, om någon har gillat eller kommenterat någon av mina bilder (tror jag hittills har hela 4 st ute! :D).

Tyvärr så följer jag inte så himla många än så det är mest mina egna bilder i "loggen" och hur kul är det att kommentera eller gilla sina egna bilder? Jag är fortfarande i någon sorts inlärningsprocess eftersom att jag ännu inte riktigt greppat hur allting funkar..

Jag har läst ut "The edge of reason" och börjat på "Mad about the boy" (Bridget Jones för dem som inte hänger med) och jag gillart!

 

Vi har fått ett nytt schema på jobbet nu och jag har fått mer tid! Så glad över det! hela (ungefär) 30 timmar + i månaden!

På husfronten står det just nu stilla, vi har gett ett bud men det var tydligen för lågt så vi håller på och funderar på att bjuda lite mer.. det är svårt. Vi delger dem med största sannolikhet i morgon vad vi tänkt oss. Och blir det inget då så vet jag inte vad som händer. Kanske blir huslös och får lov att bo kvar i lägenhet med fönster som inte går att öppna, eluttag som det blåser in kalluft från och misstänkt vattenskada i ena väggen i tv-rummet. Apropå det så borde jag ringa Östlunds på måndag och delge dem mina misstankar..

 

 

   

Städade hos monstren idag.   

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards