Alla inlägg under juni 2014

Av Pernilla - 18 juni 2014 09:30


Började morgonen ungefär 8.30 då jag kollade igenom aftonbladet på mobilen innan jag gick upp och värmde på lite pizzarester från gårdagskvällen och smaskade i mig det till sista avsnittet av SATC (som jag kollat igenom igen)

Känner mig en aningens trött fortfarande så nu ska jag alldeles strax hämta boken och dyka ner under täcket i sängen och förhoppningsvis läsa bort dagen tills det är god tid att sätta igång med middagen som jag f.ö inte har en aning om vad jag ska göra.. 

Tur det finns lite att välja på. :P

 

Smell ya later!

Av Pernilla - 17 juni 2014 19:43


Jamensådärja!

Då var den sjunde och sista dagen gjord för den här gången. Nu har jag nått ytterligare en gräns och när jag nåt den känns det som att jag skulle kunna jobba 7 dagar till.

Gissar att det mest beror på att jag vid det tillfället vet att morgondagen är ledig men ändå. Det är väl tanken som räknas?

Dagen har gått fort och det ska bli så skönt att gå och lägga sig ikväll med vetskapen om att i morgon ska jag inte göra ett förbannade dugg! Ingenting ska jag göra! Jag har permission från disk och städning och allt annat som kan komma att hamna under den kategorin. Morgondagen är bara min och det mest krävande jag kan tänkas göra är att läsa en bok eller kanske plantera om resterande orkidéer. Ingenting annat! 

 

B slutar jobbet alldeles strax och eftersom att vi båda vart borta hela dagen och jobbat på varsitt håll så tar han med sig pizza från järnvägskiosken ^^ 

Och nu är magen hungrig så han får lov att skynda en aning.

 

Tack för mig!

5/7

Av Pernilla - 15 juni 2014 22:40


Idag har jag jobbat dag 5 av 7.

Igår passerade jag den där gränsen när irriterande gamla kärringar får en att vilja spontansprängas till att idag bara se glad ut och inte säga så hemskt mycket. In fact, prata så lite som möjligt och inte delta i konversationer så länge ingen lyckas dra in mig i dem.

Mitt jobb kanske inte verkar så hemskt krävande för sådana som inte jobbat med det jag jobbar med men jävlar i mig när du spenderar 8,5 timmar med i genomsnitt 600 personer dagligen 7 dagar i rad. Har du inte en ledig dag där du bara kan vara hemma, stänga in dig och inte prata med någon alls på en hel dag så blir det väldigt påfrestande. Psykiskt. Särskilt om du som jag är introvert.

Det spelar inte längre någon roll hur många timmar jag lyckas sova på natten för när jag vaknar är jag fortfarande i zombie-tillstånd. Det är en sån där trötthet som liksom biter sig fast och som inte kommer släppa taget förrän jag vart ledig i minst 5 dagar i sträck.

Och om det högre upp låter som att jag inte tycker om mitt jobb så kan du inte ha mer fel! Jag älskar mitt jobb! Jag älskar att det är ett så pass socialt jobb där jag får träffa så många olika människor! Arbetsuppgifterna är varierande och jag har de bästa kollegorna du kan föreställa dig! Strömmen av människor är precis vad jag som introvert behöver för att inte fastna hemma, instängd mellan fyra väggar. Jag behöver "tvånget" att gå ut och socialisera mig för hade jag inte haft jobbet hade jag förmodligen knappt rört mig utanför gräsmattans gräns. Nej men typ.

 

Men snart är slitet över för den här gången! Snart vankas det 2 veckors semester!

Och ooh så jag längtar! Vi har pratat om att åka till Norrland för att hälsa på B´s farfar men vi har inte lyckats komma överens om när så vi får se om det blir något öht.

Jag skulle inte ha så mycket emot att bara få vara hemma heller. Få en chans att njuta lite av sommaren. Med min tur så blir det säkert skitväder 14 dagar i sträck.

Tänk att bara få vara hemma, låna mammas båt och dra till stranden med picknick en solig dag. Bada lite, sola lite och äta gott. Lyx!

 

Nu är det dock hög tid för att fånga några Zzzz, så med det säger jag god natt!

 

 

Av Pernilla - 11 juni 2014 22:56


För en gångs skull har jag noll bilder att bjuda på! Bilder har ju blivit lite av min grej nu när värmen, den ökade arbetstiden och latheten faller på. Eller okej, för att vara lite snäll mot mig själv så har det inte hänt så hemskt mycket att berätta om och i de flesta fall säger ju bilder mer än 1000 ord?

 

Idag har jag för tredje året i rad befunnit mig nere på parkeringen, under taket bredvid grillen för den årliga "grillahamburgaretillskolavslutningen" utanför Näcken.

Efter att jag i ett svagt ögonblick råkat säga att jag tyckte att det var roligt för tre år sedan så har jag fortsatt att hamna på den uppgiften. Och jag har väl egentligen inget emot det, det är ganska trevligt att stå ute i friska luften och vara social med människor.

Det mindre roliga är ju att det alltid och jag menar verkligen alltid ska regna på just denna dag. Det slår verkligen aldrig fel! Även om det inte var lika illa som förra året när regnet blåste in under taket och blötte ner allt så blåste det även denna gång och så fort locket till kassan öppnades så flög någonting ut..

Håret slet sig från knuten och eftersom att jag fick lov att stryka bort det från ansiktet lyckades jag såklart smeta fulla luggen med stekfett.. Det enda positiva med det var väl att håret till slut stannade där det var.

 

Så när vi då hade stått där från 10-15 plockade vi ihop och städade undan allting innan B kom ner och plockade upp mig för en rast på 60 minuter innan det var dags att återvända ner till Näcken för att plocka lite varor. (behöver jag säga att jag tvättade håret?)

Jag var dock så trött och slut efter grillandet att jag stannade nere på Näcken tills jag fixat frukten och därefter kom B och hämtade mig igen.

 

Vi åt lite och sedan åkte han mot nattjobb när klockan blev 19. Efter det har jag hunnit duscha ännu en gång (är uppe i 3 ggr nu tror jag..) och sedan har jag legat i sängen och tittat på serier.

Nu är det dags att sova för i morgon blir det lång dag då jag ska lära ny sommarpersonal hur kassan fungerar. Det ska bli kul! Jag är en bra lärare! :P

 

Det kommer bli en tuff vecka. Jag ska jobba 7 dagar på rad nu och de flesta av dem är 10-19.30 dagar plus 12-19.30 dagar. Men jag är glad. Pengar behövs!

 

Smell ya later!

 

 

Av Pernilla - 10 juni 2014 11:51


Igår på förmiddagen promenerade jag bort till Tillhed där mamman väntade, vi packade kylväskan med förfriskningar, lastade cykeln med parasoll, stolar, ryggsäckar och dynor och så begav vi oss av till båten.

 

                 

Solade, badade, mumsade wienerbröd och drack jordgubbssaft.

En perfekt ledig dag!

Stannade på stranden i ett par timmar innan vi tog båten tillbaka och promenerade tillbaka med fullastad cykel till Tillhed där vi åt lunch bestående av finmiddagsrester.

 

Pratade, prismärkte loppissaker hon planerar att försöka kränga under sommaren och så gick jag hem igen.

Hade en riktigt bra dag med andra ord.

 

Idag är jag illröd på smalbenen och axlarna har vita ränder efer tankinins axelband.

Hade tänkt göra om gårdagen idag men en massa småpyssel satte stopp för det..

Och i morgon ska jag infinna mig nere på jobbet kl 10 för att återigen servera hamburgare till skolavslutnings folket.

Pust.

Av Pernilla - 10 juni 2014 11:46


I söndagskväll bjöd vi in pappa och lillasyster på middag.

Kvällen till ära serverades Ädelostgratinerade kycklingfiléer med päronhalvor till ris och en enkel sallad.

MUMMELI!

 

 


Efterrätten blev ,som synes, jordgubbar med glass av smaken "sommarbär".

 


Vi hade trevligt.

Pratade en massa, plågades av en miljon flugor som inte gav sig fast att alla fyra runt bordet viftade bort dem i tid och otid.

Medan efterrätten avnjöts bjöd pilfinkarna på liveshow i syrenbusken, barnförbjudet såklart.

Och inte bara en gång utan två.

Ingen var besiken.

 

:P

Av Pernilla - 7 juni 2014 14:50

 

Efter att ha sovit alldeles för länge studsade vi ur sängen alldeles efter 10.15 och gick genast ut på baksidan för att öka på kaninans hage som vi (jag) planerat att göra när vi blev lediga tillsammans. Ökade nog på den med 3 m på längden och kaninan blev som väntat eld och lågor över sin extra plats. 


   

"Hmm, det är något som inte stämmer här.."

Det är inte svårt att se vart hagen slutade innan, den blekt, långa fläcken har uppstått efter att tunneln har legat där innan.


 

Hohoho! GRÄS!


 

Efter att ha undersökt varenda milimeter av den nya stora hagen lade hon sig tillrätta en stund för att vila.

Några minuter senare sprang hon/glädjeskuttade runt rosenbusken som nu hamnade innanför staketet och är hennes nya favoritplats att ta skydd från solen under.

 

 

 


 

Var ner på Näcken när hagen var kvar för att inhandla lite attiraljer till frukosten samt att jag köpte på mig lite nya, stora plastkrukor samt orkidéjord/bark.

Fans dock bara en påse kvar så jag har bara kunnat plantera om 3/7 orkidéer.

Och plastkrukorna är vita och inte genomskinliga men det får gå iaf.

Av Pernilla - 6 juni 2014 14:21


Någon sa att det inte varit några frostnätter på många år så jag trotsar naturen och planterar ut mina plantor idag.

     


Helt övertygad om att jag har den snyggaste ampeln på hela Tappudden!

Och bara 140 spänn, ett riktigt kap!

 








In other news så försöker en av mina orkidéer yngla av sig..

   

Ovido - Quiz & Flashcards