Alla inlägg under oktober 2013

Av Pernilla - 10 oktober 2013 00:02


Tror fan inte att rosenbusken på baksidan någonsin är så fin som vid den här årstiden!


   

Av Pernilla - 8 oktober 2013 23:49


Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Eller jo det vet jag väl men när jag försöker känns det mest tomt.

I måndags kl 14 promenerade vi genom byn och bort till avtalad plats där vi skulle möta upp en mäklare. Vi skulle titta på ett hus som vi sett på nätet och blivit lite nyfikna på. Pappa var också med som stöd eftersom att han har lite mer erfarenhet än oss.

Sagt och gjort. Vi var där till en stund innan 14 och pappa dök nog upp ganska precis 14 och sen stod vi där och väntade ett tag på att mäklaren skulle dyka upp. (väldigt bra första intryck med en mäklare som är försenad f.ö) Vi gick runt huset och tittade lite på utsidan och när han väl kom så möttes vi upp vid entrén och han stoppade nyckeln i dörren. Nyckeln går inte riktigt i. Det är fel nyckel. Han har åkt från Rättvik för att visa ett hus och har fel nyckel med sig. (bra system de måste ha på nycklarna)

Han ringer runt till husets ägare och tillslut, ungefär 15 minuter senare kommer en ägare med en nyckel så att vi kommer in.

Det börjar ju alltså väldigt bra..

 

Innan har pappa frågat lite sådana där frågor som vi inte skulle ha en aning om att fråga och tydligen är det vi som potentiella intressenter/husköpare som kommer få stå för kostnaden av att ta dit anticimex för att gå igenom huset och göra en fuktighetskontroll. (typ 7000:- bara sådär) Hur kan det vara vi som ska stå för nåt sånt? Det låter väldigt orimligt i mina öron att det är intressenterna som ska behöva betala för något sådant och sen är vi inte intresserade i slutändan. Ska nästa intressenter behöva göra samma koll av huset då och betala samma summa igen? För det kan väl inte vara riktigt att tex jag och B ska betala för en sån koll, kommer på att vi inte vill ha huset och så har dem tillgång till den genomgången sen? Eller är det jag som är ute och cyklar?

 

Iaf så kommer det fram att det finns vattenskador på två ställen i huset, en i grunden på baksidan av huset och sen i en utbyggnad på sidan om.

Och redan där kände jag bara att neeej. Nåt sånt vill inte jag behöva hålla på med och fixa på det första huset jag ska bo i. (hur kan det f.ö inte stå med i annonsen på nätet?)

Men vi går igenom huset från källare och upp till översta våningen. Huset är gammalt och bilderna är inte riktigt rättvisa utan väldigt missvisande. Det är slitet och skruttigt helt enkelt. Det finns inget funktionellt badrum i hus -delen och om en "normal" person inte kan sitta riktigt på toalettstolen på övervåningen utan att se ut som en fällkniv, hur ska då en lång B kunna göra det? Än mindre stå i den duschen rak i kroppen? Då måste vi bygga ett helt nytt badrum av ett sovrum på mellersta våningen. (50.000-100.000:- till, bara sådär) Köket är litet (syntes inte på bilderna), matrummet är mörkt (syntes inte heller på bilderna) och om det ska bli bra måste två väggar slås ned.

Nere i källaren mot baksidan av huset sitter fuktskadan. Och om vi ska köpa det huset så hamnar det överst på listan av sånt som måste åtgärdas. Då blir vi tvungna att gräva på baksidan så att det fuktiga partiet kommer fram, sen ska det torka (det har jag ingen aning om hur lång tid det tar heller), sen ska det köpas en gummimatta med piggar som ska ligga mellan grunden och jorden för att kunna ventilera i framtiden.

 

Det fans absolut en massa positivt med huset också, vardagsrummet var tex jätte fint! Och om man hade slagit ner de där väggarna i köket och ut i hallen så hade det blivit super. Jag älskade idén med det lilla "arbetsrummet" för där hade jag haft "kontor". Gården är fin, det finns mycket plats och det ligger jättebra.

Och vi var så besvikna när vi kom därifrån. Vi hade väntat oss något bättre, något mer. Och resten av den dagen var inge rolig alls. Vi pratade och diskuterade för jag var inte riktigt redo att släppa drömmen om det huset men det blev bara tydligare och tydligare att det nog inte var något för oss.

Vi bestämde oss iaf för att suga lite på den karamellen men nu är vi överens om att det inte blir något.

Det är inte värt det för oss. Jag älskar projekt men det blev alldeles för mycket med fukten i grunden och allt som behövdes göras. Och jag var redo på att det skulle finnas att göras men inte att det skulle vara vattenskador. Och nu när jag tänker efter och känner efter så känns det så tydligt att det inte var huset för oss. Det var helt enkelt inte meningen.

Så nu är vi tillbaka på ruta ett igen och ska hålla ögonen öppna för andra möjliga hus. Och jag nöjer mig ju inte med vad som helst heller. Att säga att en kan bo "mitt i smeten" i Furudal kan ju säkert de flesta tycka är att ta i men jag vill bo så att jag inte har grannar så nära. Jag skulle inte vilja bo mitt i ett villaområde tex, det stämmer inte överens med bilden jag har i huvudet eller mina planeringar med djur och grejer. Jag vill ha lite avstånd från andra människor men ändå inte bo för långt bort från "centrum".

Men det känns surt. Jag ville ju så gärna. Och vem vet hur länge det kan dröja innan något passande dyker upp?

Av Pernilla - 6 oktober 2013 22:28


Jag är i ärlighetens namn en aningen nervös nu..

Men på ett bra sätt. Det är så spännande! Jag kan inte fatta att det faktiskt håller på att hända något så stort i vårt förhållande, i mitt liv, i vårt.

Jag hade liksom aldrig kunnat tro det, på riktigt. Och ingenting har ju egentligen hänt än men det är iaf en chans till något. Det känns så stort! Men nu ska jag inte gå händelserna i förväg igen och tagga ner lite.

Men det är så kul och det kan jag inte komma ifrån! :D

 

Men nu kommer B snart med pizza så nu har jag inte tid med det här mer!

Kommer förmodligen skriva i morgon om hur det gick och tankar, känslor, intryck och vad vi tycker. Vad vi bestämmer. Mihi!   

Av Pernilla - 5 oktober 2013 14:57

Idag regnar det.

Inte så lite heller och det verkar ha hållt på större delen av dagen.

Min första reaktion när jag fattade att det regnade var att flyga ur fåtöljen och kika ut genom fönstret för att se om kaninen rymt eller om hon iaf hoppat in i sitt hus..

 

Där sitter hon envist ute och trycker i hörnet vid vattenflaskan.

 

 

 

 

   

Så jag frågar henne lite snällt för att visa att jag bryr mig om hon inte ska hoppa in i huset i det mysiga höet istället för att sitta ute och bli kall och blöt.

ÄR DU TOKIG!? KLART JAG SKA VARA UTE OM JAG HAR CHANSEN ATT VARA UTE!

 

 

Precis såhär ser hon ut när hon sitter ute i regnet och så har hon gjort heela sommaren.

Spelar ingen roll om det stormar och regnar, hon ska envist sitta ute iaf.

 

 

MORR!

 

 

Sötpluttan.

 

Annars idag förutom att leka paparazzi med kaninen har jag diskat och gjort fint i köket.

Jag kom på att jag ju inte behöver göra allt på en dag eftersom att jag är ledig hela helgen så jag började med badrummet igår + tvättmaskinen och gjorde rent allt.

Och idag har jag gnuggat hela köket. I morgon blir det resten av hemmet som ska gnuggas, dammsugas och torkas.

Gruvade mig bra länge innan jag ringde farmor också som jag inte pratat med sen min födelsedag. Delvis pga jobb men också andra orsaker. Det gick väl hyggligt men det var inte mycket glädje i rösten på henne och det är väl förståeligt.

Men hur som. Jag har också spelat Wolverine (skit spel) men jag blir så het emellanåt att jag får lov att stänga av.. GTA kom ju aldrig igår så nu får jag lov att vänta till på måndag med att spela det och hur ska jag orka? Blir förhoppningsvis en tur ner på Näcken en sväng så att jag kan köpa någon god, kladdig mat att stoppa i mig. Har ingen lust med nåt tråkigt som tar tid. Film blir det också!

 

Hejhopp.

Av Pernilla - 3 oktober 2013 21:30


Nu börjar det hända grejer.

Jag känner mig nöjd med dagens utvecklingar och så får vi se vad vi tycker i början på nästa vecka.

Lite spänd och nervös ska erkännas men det känns samtidigt så roligt! Det här har jag ju sett fram emot. Och nu kanske det håller på att hända.. men eftersom att jag i grund och botten alltid har en pessimistisk inställning så tänker jag hålla i det tankesättet lite till och inte hoppas alldeles för mycket. På det viset kan jag ju inte blir alltför besviken ifall att det inte blir nåt och om det händer så blir jag så mycket gladare istället! Jag tar det säkra före det osäkra så att säga.

 

Hela morgondagen ska jag städa i mitt bortprioriterade hem, varenda skrymsle ska gnuggas och torkas. Tjuvstartade lite nu på kvällen med den mesta av disken så att det inte ska se alltför mörkt ut i morgon när jag ska till och sätta igång så att lusten inte rinner ur mig direkt.

Om det är lika fint väder i morgon som det varit idag så planerar jag att ta en promenad också om det hinns med.

Är vädret däremot dåligt som tänker jag hoppas på att postbilen har med GTA5 till mig så att jag kan spela hela dagen! Hoppas hoppas. Wiii!

 

Men nu har min lilla B redan gått och lagt sig och jag funderar på om jag ska titta på Pacific rim eller spela lite Tomb Raider. Hmhm.

 

 

Tänd ett ljus och låt det brinna.

 

Av Pernilla - 3 oktober 2013 12:12


Idag på förmiddagen har jag prickat av en av mina punkter, känns så skönt att veta att jag sitter säkert och att det bara kommer bli mera!

När klockan slår 13 så är det B´s tur att pricka av nästa punkt på dagordningen. Det känns bra nu! Och jag hoppas att det kommer fortsätta gå bra för jag vill verkligen det här!

 

 

Av Pernilla - 2 oktober 2013 01:22


Jag tog en sväng ner på byggden idag på min lediga dag eftersom att inget som fans i kylskåpet såg särskilt inbjudande eller lockande ut att stoppa i munnen.

Vädret var fint och det kändes riktigt höstigt vilket fick mig att ta några foton på min väg.

 

 

Utsikt från den lilla järnvägsbron jag går över påväg ner på Furudal.


 

I gräset strax utanför vandrarhemmet stack det upp några sådana hära, tror inte de förstått vilken årstid det är på riktigt. :P



 

Genom husvagnsparken fortsatte färden.


     


Och eftersom att jag spenderat större delen av dagen iklädd min mysiga sparkdräkt sittande i en fåtölj spelandes "The last of us" (igen, ja)

blev stripsen jag slängde i ugnen svarta och oätliga..

Tv-spel och matlagning är ingen bra kombo då tiden går så himla mycket fortare när en uppslukas av spelets alla utmaningar så det blev ris till nuggetsarna istället :P


 


Nu ska jag däremot krypa ner under täcket i min alldeles renbäddade säng och sova för i morgon är det jobb på dagordningen!

 

Hejsvej leverpastej!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards