Alla inlägg under juli 2013

Av Pernilla - 19 juli 2013 19:57


Herregud!

 


Det har inte varit något toppenväder idag. Det har mest blåst och solen har lyst med sin frånvaro.

Men snäll som jag är så fick kaninerna ändå vara ute medan jag tog det lite lugnt under täcket i sängen och glodde på Buffy.

Ställer mig upp lite snabbt för att kika ut genom fönstret, bara för att se så att alla är på sina tilltänkta platser/hagar och detta är vad som möter mig..

 

 

Chibi satt då på utsidan vid den rosa skålen som står där, ni ser den om ni kisar lite! (och den skålen är egentligen på insidan av hagen)

Det stod även två trädgårdsstolar vid "dörren" i nätet och blockerade så att Chibi inte skulle kunna hoppa ut. Men där satt hon ändå, på utsidan av den havererade hagen. (det syns t.o.m vart nätet har stått, alldeles innanför den gröna gräskanten)

Om jag ska gissa så har hon klämt sig ut vid stolpen som dinglar i luften då nätet hade lossnat från den längst ner och det var en glipa där. (och samtidigt lyft stolpen ur sitt hål)

Men hjärtat i halsgropen (som överskriften antyder) flög jag genom lägenheten, så snabbt att jag inte ens hann pausa Buffy och ut genom altandörren eftersom att jag inte kunde se Jessie någonstans (hon satt i hagen närmast häråt) men när jag väl var ute så satt hon där så lugnt och fint, inne, på sin sida, trots en glipa mellan marken och nätet på +10 cm. Tänk vad som hade kunnat hända! Hon hade kunnat tagit sig ut till Chibi, Chibi hade kunnat tagit sig in till henne, de hade kunnat slagits så att jag fått lov att ta med dem till veterinär eller Jessie hade kunnat rymma och så hade den sagan vart slut.

 

Först jagade jag runt Chibi lite för att få fatt i henne men sen hoppade jag istället in hos Jessie och fångade upp henne ifall att hon skulle klämma sig ut hon med så att jag skulle ha två kaniner att jaga runt på gården.

Så in med henne och sedan jaga Chibi som skuttade runt hagens utsida. Hon är lite bombad samtidigt som hon är för smart för sitt eget bästa. Jag förstår inte riktigt poängen med att "rymma" om en ändå bara håller sig runt hagen..

 

 

Här har hon grävt i flera dagar och jag har gått och sopat igen hålen igen.

Stolpen i bakgrunden hade hon grävt loss och den stod bara på plats tack vare stenplattan som ligger där..

 

Hur som så kastade jag in henne i sitt hus och sedan var det bara att hämta släggan, häftpistolen och hammaren och sätta igång..

 

 

Fick lov att dra upp stolpen som var lös (vid stenen) och flyttade den 30 cm längre ut, fäste nätet på tre ställen igen och bankade ner stolpen som hon knuffat upp (?) för att kunna ta sig ut.

Har nu lagt en lång bräda vid hela den långsidan och häftat fast den i nätet så att hon inte ska kunna gräva sig ut igen.

När jag blev klar med att återställa hagen igen satte jag mig för att titta på hur hon skulle bete sig när hon fick komma ut igen och hon började genast att testa nätet. Bet i det, knuffade på det, krafsade på det och började riva upp gräs och mossa för att kunna gräva sig under det. (då hamnade plankan där).

 

Kommer det bli omöjligt att ha henne där nu?

 

 

Gjorde såhär först men det såg ju inte klokt ut.. ska en behöva göra så här för att en kaninjävel ska hålla sig i en hage?

Ska det behöva vara så mycket bestyr?

 

 

Lite sur efter infångandet och förbättringarna på hagen.

 

Efter den här pärsen kommer jag förmodligen aldrig att skaffa en permanent kanin. Iaf inte en som Chibi. Jessie är bra, Jessie är lugn och snäll och ställer inte till med några bekymmer.

 

ANNONS
Av Pernilla - 19 juli 2013 11:50


Ledig.

Tvättar, städar hos alla djuren, diskar och dammsuger. Är det att vara ledig det? I think not.

Idag är en sån där dag (vädermässigt) som jag hellre ligger i sängen och läser bort ljuset tills det är dags att sova.

Men just nu sitter jag med färg i håret så att ligga ner är uteslutet. Hungrig är jag också för jag har inte hunnit äta frukost än.. Men jaja, vad är väl en bal på slottet?

Göra klart håret först och sedan stuffa mitt fejs. Mamma med lillebror kommer på lite födelsedagsfika idag eftersom att jag jobbade precis hela dagen igår. Tigger förmodligen lite skjuts ner på affären också med lillebror sen så att jag kan köpa middag. Orka gå ner idag.

 

Jamen vi får väl se om det händer något värt att dokumenteras senare!

 

Tjing!

ANNONS
Av Pernilla - 18 juli 2013 10:20


Då kom den här dagen också då.. det 28:onde levnadsårets start.

Jag vet att jag inte är särskilt gammal, men när jag ser alla ungdomar som nyss var en tvärhand höga så känner jag mig lastgammal. Vart tog tiden vägen? Åren? Allt det där som jag hade tänkt ha avklarat by now.. allt jag ville göra. Och jo det finns fortfarande massor av tid om jag fortfarande har de drömmarna. Nu när jag ändå är så pass "gammal" så har jag kunnat börja lugna ner mig en aning ifråga om en massa saker. Jag tänker aldrig mer bli stressad över att de i samma åldersgrupp som mig har "kommit så mycket längre" när det kommer till både det ena och det andra. Jag vägrar känna mig stressad över något så fånigt någonsin igen! Be free kvävande tankar!!

 

Igår kväll när jag traskade hem från jobbet vid typ 22.00 tiden så gick jag och kollegan L förbi Oreboden som sken som en lykta en mörk decembernatt. Traskade upp för rampen och sticker in näsan genom dörren där föreståndaren står och pillar med något. Undrar lite försynt om det är öppet och om jag får plocka ut mitt bokpaket som jag hade tänkt plocka ut när jag gick ner till jobbet (gick inte pga lunchstängt). "Dörren är öppen så det är öppet" (den stod uppställd)

Så lycklig kom jag hem strax innan 22.30 med mitt Adlibrispaket i handen! :D

 

 

Läsa, läsa, läsa!!

 

Sen till en annan grej som hände igår när jag gick igenom fruktlistan och prickade för allt som gick ut kommer en gubbe springande mot mig (mamma känner honom tydligen) så jag ryggade typ bakåt och började sedan gå mot nästa kyl när jag får en klapp i baken. Av gubben.

Det här är inte okej någonstans och jag vill så gärna fräsa ifrån men jag kan inte.

Allting liksom låser sig och jag får inte ur mig något alls. Varför ska det vara så? Är det för att "sägaifrån"-grejen ligger så djupt hos mig? (hos många kvinnor?) Efter att ha läst både här och där om liknande saker som hänt andra kvinnor så tror jag att det är ganska vanligt.

Vi ska "tåla" mer än vad män behöver när det kommer till kränkande beröring (men också verbala kränkningar), hålla käften och inte höja på ögonbrynen. Och jag blir så äcklad av mig själv. Att jag som kan tänka och förstår att det här inte är okej, för det kändes inte okej, blir på nåt sätt så överraskad och senare för feg för att säga ifrån. Och jag blir så arg på mig själv. Jag vill inte vara till besvär och bråka men jag måste det! Jag måste våga stå upp för mig själv när jag blir behandlad på sagda sätt! Jag måste komma över den där spärren som sitter så djupt och ryta.


Och sen förstår jag inte hur gubben kunde tro/tycka att det var okej att göra så mot mig heller?

Tror han att jag tycker om eller uppskattar att bli klappad i baken av folk? Hur fungerar hans få hjärncellerna då?

 

Det var väl vad jag hade tid att dela med mig av idag. Ska försöka stoppa i mig lite frukost för sedan är det dags för en heldag på arbetet.

 So long!

 

 

Av Pernilla - 17 juli 2013 14:10


Pangtjong igår och så blev jag plötsligt barnvakt till M. Kvällen gick ut på att titta på film till kl 01.00 innan det blev dags att sova och innan hann vi smälla i oss fryspizza och en massa godis också!

 

 

Jag som inte har några barn känner mig alltid en aningens obekväm med att vara barnvakt. Jag kan inte barn. Jag vet inte hur en gör. Som tur är är M nu så pass stor att det går att behandla henne lite som en vanlig människa. Det går att prata och resonera med henne och det är jag tacksam för.

Kanske är det lite den här obekvämheten som gör att jag inte är så sugen på att skaffa barn längre. Just nu har jag ingen lust alls med nåt sådant. Jag tror att jag har det alldeles för bra för att försvåra allting med en ny liten människa som jag ska ha ansvar för tills hen blir 18 år. (kanske längre)

Det känns mest jobbigt eftersom att jag behöver tid för mig själv. Jag behöver ensamhet ganska mycket för att må bra. Iaf nu. Kanske ändrar mig senare men som det känns just nu vill jag inte alls ha barn och det är okej. Det finns redan så många där ute och på nåt vis tror jag faktiskt att jag hellre skulle adoptera om jag skulle vilja igen. Varför sätta en massa nya till världen när det redan finns så många som inte har någon familj? Lite så tänker jag. (och då menar jag ju inte att alla behöver tänka så, jag förstår ju poängen med att vilja ha/få biologiska ungar)

Men för mig är det nog inte viktigt.

 

Men jaja, nu har jag inte tid med det här, ville bara snabblogga lite innan det är dags att trava ner till Oreboden och plocka ut bokpaketet som anlände just precis nu och sedan vidare ner till arbetet och göra mina timmar.

 

 

Pirogfrukost!

 

Av Pernilla - 16 juli 2013 13:40

När det kommer till bloggandet på sommaren tror jag att jag blir lite lat.. det är så enkelt att ta en massa bilder och smälla upp för bilder säger ju mer än 1000 ord, eller nåt. Och de gör de ju faktiskt.

Det är lätt att med hjälp av bilder visa vad de flesta av mina lediga dagar går ut på om vädret är av den tillåtande sorten. Och det är ju inte speciellt roligt eller spännande att blogga om vad som händer på jobbet om det inte dyker upp ett sånt där guldkorn ibland som det faktiskt råkade göra igår när jag jobbade och hade tid i kassan.

Det kom in en förälder/ledare från hockeyskolan och var alldeles slut, det syntes alltså på honom hur trött och borta han var. Han handlade och tjoffade i kortet i läsaren och tryckte sedan koden så snabbt att han inte var riktigt säker på om det blev rätt och så säger han: "Jag är alldeles slut i huvudet idag. Vi har precis varit vid det där idiotfallet!"

Idiotfallet?! nästan skriker jag och börjar således gapskratta.

"Jaaa det där fallet.. och det där djuuupa!"


Han menade såklart helvetesfallet men oj vad jag skrattade!

Det är sånna där saker som gör mitt jobb så himla roligt och givande! :D

 

Idag är jag ledig och alla djuren på farmen huserar i sina hagar. Känns i vinden att det inte riktigt är sommar längre och när jag sitter i skuggan för att läsa fryser jag nästan. Ska det vara så!?

Och måste det blåsa så för bövelen!

 

Och eftersom att det är en ledig dag mitt i jobbveckan så är det bäst att passa på med alla hussysslor som måste göras. Fast att jag är ledig är jag inte ledig.

Typiskt.

Beställde en laddning böcker förra veckan som jag tror kommer ner till Oreboden i morgon för att hämtas ut och jag lääängtar! Det var alldeles för längesen jag beställde böcker och därav har jag inte läst lika mycket som jag planerat heller. Böckerna jag har i min lilla hög som är kvar är mer "nödfallsböcker" som jag nu inte har någon lust att läsa..

Borde ta tag i disken och planerar att göra det lite lätt svängande till bra musik som dånar ut ur Lindas högtalare! Hehehe!

 

Och jaaaaaa jag vet att jag nästan bara slänger upp bilder på djuren men eftersom att de är mina "barn" så är det sådana bilder som dyker upp.

Får andra lägga upp bilder på sina människobarn så får jag lägga upp bilder på mina gnagarbarn! Sådäså!

           

Av Pernilla - 13 juli 2013 16:26


 

Keuken!


 

Storfångst! ;P Höhö.

 

Idag kom Emma hit och våldförde sig på mitt hår, troligen mest pga frustration.

Men bra blev det!

Har dock aldrig haft så kort hår som jag har nu och jag räknar med att det kommer ta ett tag innan jag har hunnit vänja mig.

Sen att det har 1 miljon olika färger gör ju inget bättre.. men håret kan jag inte färga förrän om några dagar pga solsveda i hårbotten.

 

Så nu ska jag ligga på rygg och dra i mitt minimala hår.. ;P


Av Pernilla - 12 juli 2013 18:38


Äntligen! Första doppet avklarat. Om jag inte missminner mig helt så är det nog två somrar sedan jag badade i sjön.. illa illa. En kan ju tro att jag blivit gammal. ;P

 

   

 

Helt underbart att få vara ledig nu i 3 dagar, ska ta dem tillvara att det smäller om det.

Började dagen med en redig sovmorgon och for efter uppvaknandet iväg ner på Näcken där vi köpte lite frukost som vi sedan åkte hem igen och spände i oss.

Därefter åkte vi en sväng till Östanvik för att droppa av lite utrustning inför morgondagens uppträdande på Hea i pausen då kusin L tillsammans med två andra ska hålla i underhållningen och spela en massa musik. ^^

 


Smakprov finns här!

 

Slängde ihop en påse med handduk och badkläder och sen hoppade vi i sjön en stund. Lite kallt i början innan en hade hunnit vänja sig men sen var det fint som snus! Har vart så varmt och äckligt i två dagar nu och jag mitt smartskaft har hunnit bränna vänster sida av kroppen typ. Knallröd tomat.

Sen var vi ner på byn igen och handlade på oss lite fikabröd då pappa Stålberg dök upp med dam och fikade en stund.

 

Nånstans innan där var vi till glasmästarn och köpte metspö samt mask och så åkte vi en sväng för att försöka meta men höll inte ut så länge utan packade ihop igen och åkte hem.

Alternativt att det blir en sväng senare ikväll när det inte är lika varmt ute.

 

Nu har vi gjort kycklingsallad och tryckt i oss samt att L har åkt till Östanvik en sväng igen medan jag och djuren stannar hemma och chillar lite.

Alla gnagarna har vart ute hela dagen och vi plockade nyss in grisarna för att spara på gräset som är i hagen. De är ju nämligen eatingmachines och fattar inte att de inte behöver äta precis hela tiden. Skulle inte bli förvånad om de gått upp 1 kg var idag. :P

Jessie och tillslut också anlänt!

 

 

Hagen har delats av och kaninerna fått varsitt fack att vara i. Funkar inte att ha dem ihop då de t.o.m boxas och morrar åt varandra genom nätet.

Det är okej. På nåt vis har de ju ändå sällskap av varandra. ^^

 

Igår kväll delade vi på en Asti och nåt rosévin och pratade, pratade, pratade som vi alltid gör! Det är så värt!

Och vi har så roligt! Det är så lätt att vara ärlig med någon som är helt ärlig tillbaka. Det är ett sådant utbyte på nåt sätt. Det är så enkelt att säga precis det en vill utan att vara rädd för att bli dömd. Vi är så lika på så många delar och samtidigt rätt olika på andra. Vi har lite samma själ tror jag.

 

Ikväll blir det lugnt, lite mens-godis och en massa film. Förhoppningsvis Brave, Bridget Jones och P.S I love you. Den här tiden på månaden när känslorna sitter på utsidan är det skönt att få släppa ut dem till en riktig grin-film.

 

Todeloo.!

 

Av Pernilla - 9 juli 2013 23:13


         

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ rubbermadebaby med Blogkeen
Följ rubbermadebaby med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se