Direktlänk till inlägg 19 juli 2013

Med hjärtat i halsgropen.

Av Pernilla - 19 juli 2013 19:57


Herregud!

 


Det har inte varit något toppenväder idag. Det har mest blåst och solen har lyst med sin frånvaro.

Men snäll som jag är så fick kaninerna ändå vara ute medan jag tog det lite lugnt under täcket i sängen och glodde på Buffy.

Ställer mig upp lite snabbt för att kika ut genom fönstret, bara för att se så att alla är på sina tilltänkta platser/hagar och detta är vad som möter mig..

 

 

Chibi satt då på utsidan vid den rosa skålen som står där, ni ser den om ni kisar lite! (och den skålen är egentligen på insidan av hagen)

Det stod även två trädgårdsstolar vid "dörren" i nätet och blockerade så att Chibi inte skulle kunna hoppa ut. Men där satt hon ändå, på utsidan av den havererade hagen. (det syns t.o.m vart nätet har stått, alldeles innanför den gröna gräskanten)

Om jag ska gissa så har hon klämt sig ut vid stolpen som dinglar i luften då nätet hade lossnat från den längst ner och det var en glipa där. (och samtidigt lyft stolpen ur sitt hål)

Men hjärtat i halsgropen (som överskriften antyder) flög jag genom lägenheten, så snabbt att jag inte ens hann pausa Buffy och ut genom altandörren eftersom att jag inte kunde se Jessie någonstans (hon satt i hagen närmast häråt) men när jag väl var ute så satt hon där så lugnt och fint, inne, på sin sida, trots en glipa mellan marken och nätet på +10 cm. Tänk vad som hade kunnat hända! Hon hade kunnat tagit sig ut till Chibi, Chibi hade kunnat tagit sig in till henne, de hade kunnat slagits så att jag fått lov att ta med dem till veterinär eller Jessie hade kunnat rymma och så hade den sagan vart slut.

 

Först jagade jag runt Chibi lite för att få fatt i henne men sen hoppade jag istället in hos Jessie och fångade upp henne ifall att hon skulle klämma sig ut hon med så att jag skulle ha två kaniner att jaga runt på gården.

Så in med henne och sedan jaga Chibi som skuttade runt hagens utsida. Hon är lite bombad samtidigt som hon är för smart för sitt eget bästa. Jag förstår inte riktigt poängen med att "rymma" om en ändå bara håller sig runt hagen..

 

 

Här har hon grävt i flera dagar och jag har gått och sopat igen hålen igen.

Stolpen i bakgrunden hade hon grävt loss och den stod bara på plats tack vare stenplattan som ligger där..

 

Hur som så kastade jag in henne i sitt hus och sedan var det bara att hämta släggan, häftpistolen och hammaren och sätta igång..

 

 

Fick lov att dra upp stolpen som var lös (vid stenen) och flyttade den 30 cm längre ut, fäste nätet på tre ställen igen och bankade ner stolpen som hon knuffat upp (?) för att kunna ta sig ut.

Har nu lagt en lång bräda vid hela den långsidan och häftat fast den i nätet så att hon inte ska kunna gräva sig ut igen.

När jag blev klar med att återställa hagen igen satte jag mig för att titta på hur hon skulle bete sig när hon fick komma ut igen och hon började genast att testa nätet. Bet i det, knuffade på det, krafsade på det och började riva upp gräs och mossa för att kunna gräva sig under det. (då hamnade plankan där).

 

Kommer det bli omöjligt att ha henne där nu?

 

 

Gjorde såhär först men det såg ju inte klokt ut.. ska en behöva göra så här för att en kaninjävel ska hålla sig i en hage?

Ska det behöva vara så mycket bestyr?

 

 

Lite sur efter infångandet och förbättringarna på hagen.

 

Efter den här pärsen kommer jag förmodligen aldrig att skaffa en permanent kanin. Iaf inte en som Chibi. Jessie är bra, Jessie är lugn och snäll och ställer inte till med några bekymmer.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla - 26 februari 2019 08:27

  Efter 8 år på bloggplatsen har jag bestämt mig för att byta bloggportal till blogg.se Det beror mest på att bloggplatsen fortfarande använder sig av flash och att datorerna hemma har blivit lite för moderna för adobe. :P   Så nu kommer jag ...

Av Pernilla - 24 februari 2019 15:36

Long time no see. Jag vet inte ens vad jag vill med det här längre eller hur jag egentligen tänker om det men jag försöker en gång till och kanske att det blir väldigt sporadiskt eller att jag kanske lyckas hitta gnistan igen så att det blir lite m...

Av Pernilla - 5 september 2017 16:19

Islänningen Kalle.       TInkern/Irish coben Annie.           Annie med dottern Vilja.       Ursöta lilla Vilja.           Vilja och Caroline.      ...

Av Pernilla - 7 juni 2017 21:03

       

Av Pernilla - 9 december 2016 17:36

                 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards