Alla inlägg under januari 2013

Av Pernilla - 18 januari 2013 22:48


Ibland blir man så glad på mänskligheten, helst när man nästan tappat hoppet om att det finns godhjärtade människor där ute i den allt mörkare världen.

 

Det var in en småbarnsmor och handlade idag när jag jobbade, hon kom fram till kassan när hon var klar och lassade upp varorna. När hon sedan stoppar i kortet för att betala medges inte köpet och lite småstressad springer hon ut med det lilla barnet i famnen till bilen för att se efter om hon har några lösa pengar undanstoppade där.

Hon kommer tillbaka in igen och det saknas 7 kronor, 7 ynka kronor. Bakom henne ställer sig en lastbilschaufför i kön som bara utgör honom, henne och barnet hon har på höften. Jag kan se på henne att hon börjar bli stressad så där som folk brukar bli när det krånglar och det finns fler i kön än de själva. Med barnet på armen ser hon över sakerna hon lagt på bandet och säger att hon ska ta bort något så att hon har råd men jag säger att det inte behövs, jag kan sätta upp de 7 kronorna så kan hon betala det senare.

Lastbilschauffören stiger då lite närmre precis när jag har skrivit ut kreditkvittot och frågar hur mycket det är som saknas och när han får reda på att det är de ynka kronorna säger han vänligt att han gärna lägger till dem. Den unga kvinnan nekar givetvis men han är vänlig och bestämd, han vill gärna hjälpa henne, det är ju en skitsumma det handlar om så han river bort kreditkvittot och säger till mig att lägga på 7 kronor på sitt eget köp. Hon tackar och tackar honom gång på gång och han ler och säger att det inte är några problem alls. "Nästa gång kan det vara jag"säger han.

 

Hur kan det vara möjligt att det finns sådana människor? Som utan tvekan kliver in och hjälper en annan som hen aldrig sett förut, en total främling?

Jag blev så varm i hjärtat av hans handling att jag hade kunnat gråta där och då.

Tänk att det faktiskt finns sådana människor!

Det är helt fantastiskt och jag får åter ett litet hopp om världen, att det kanske inte är alldeles kört.!

 

Hade du om du ska vara helt ärlig mot dig själv klivit in och hjälpt en komplett främling som var några kronor kort när du står i kön på Ica?

ANNONS
Av Pernilla - 17 januari 2013 21:39


Är det bara jag som lyckas kaosa till allting bara sådär lite plötsligt?

Planerna för att bli av med fåglarna höll på att skita sig lite då jag mitt smartarsle kom på att jag inte alls började 13 i morgon som jag sagt till grannen, jag börjar ju för i hela friden redan 10.

Ja så redan där höll det ju på att skita sig men sen kom jag på att B ju kommer i morgon förmiddag efter nattjobb och att han kan fånga samt springa över med fåglarna. Den planen håller i ungefär i en timme tills jag får ett sms där det står att han måste jobba över och inte är i Furudal förrän 16.30 och det är försent för då har de som ska hämta fåglarna redan passerat Furudal.. -.-'


Ja så efter en liten stund kommer nästa idé.. kanske kan jag bygga ihop den lilla buren och gå dit direkt på morgonen med dem och sen är allt frid och fröjd! Men inte det inte. :P

Grannen jobbar några timmar på morgonen så där åkte den idén i soporna.. jahapp.. Då kommer M med den briljanta idén att jag lämnar min nyckel hos grannen och så kan de nya ägarna till fåglarna gå in till mig själva och jaga fatt i samt trycka in pippisarna i sina respektive transportburar och sedan droppa av nyckeln hos mig nere på jobbet. Så så ser planen ut just nu! :P

(och ja jag känner ju såklart människan som ska komma och hämta pippisarna så det är inte en vilt främmande människa jag släpper in i mitt hem bara sådär)

 

Så efter en hård arbetsdag (10-19.30) kommer jag hem och panikstädar lite i vardagsrum samt hall innan jag upptäcker att huvudet på dammsugaren alldeles precis gått sönder!! :O Gaaalen!!

Så nu ska B, innan han hoppar på bussen i morgon, in på Elon och titta om det går att beställa hem ett nytt.. och jag vill inte ens veta vad det kommer kosta.. kanske bättre att köpa en ny dammsugare ist.. >__<

Så nu ligger jag på sängen och pustar ut en smula, planerar att läsa lite och har idag börjat på "Udda verklighet" skriven av Nene Ormes. Kul. Svensk urban fantasy.!

Och eftersom att jag haft en sån stressfull dag unnar jag mig ikväll lite mörk choklad. ^^

 

Natti!

 

 

 

 

 

ANNONS
Av Pernilla - 17 januari 2013 00:10


Ah då har jag redan hunnit läsa ut "The last song" av Nicholas Sparks, tror jag började på den igår eller i förrgår om jag inte missminner mig alldeles..

Det är en fin historia, både hemskt och värmande. Lite för mycket Gud- snack för min smak men den gick ner ändå.

Ni som har sett filmen vet ju i stort hur historian ter sig och mot slutet öppnade sig tårkanalerna mer än gärna..

Nu vet jag inte vilken bok jag ska ge mig i kast med härnäst.. blir nog kanske någon mer lättläst bok av ovannämnda författare och något lite mer krävande sen när jag är ledig igen.

Vet inte riktigt hur jag ska bete mig just nu heller.. ska upp "tidigt" i morgon och jobba men vet inte om jag har någon lust att sova än.. skulle nog mycket hellre fortsätta med läsning.. men men..

Det är ju inte många dagar kvar tills jag är långledig igen. Hmhm.

 

Finkarna och vaktlarna flyttar förresten nu på fredag också så ska ta in den mindre buren så att undulaterna får bo in sig i den igen istället.. Det känns hemskt att de ska behöva flytta från en 150cm bur till en 70cm men vad ska jag göra när det inte finns någon plats?

Har iaf tänkt fixa ett eget fönster åt dem och alltid ha buren öppen så att de kan komma och flyga som de vill. Då känns det inte lika hemskt intalar jag mig själv. (och så vitt jag vet är 70 cm fortfarande minimimåttet för en laglig undulatbur fast att det såklart skär i samvetet).

Den stora buren behåller jag tills vidare ute i boden. Tänker önska mig en varm och fin sommar så att pippisarna som blir kvar kan bo i den ute då.  Hoppas kan en ju alltid!

 

 

Ugh! Det är den lilla gröna buren på bilden.. ser mer ut som en skokartong i jämförelse med den vita.. >_<

Av Pernilla - 16 januari 2013 21:01


Jag har ett tvångsbeteende när det kommer till räkningar.

Så fort det dimper ner en i postlådan, det spelar ingen roll om jag så har på mig att betala den till i slutet av månaden eller kanske nästa månad, jag gör det direkt.

Jag kan inte låta bli, jag tål inte om det sitter en obetald räkning på kylskåpet.

Och jag förstår inte varför jag är eller gör så för inte ens min mor är så extrem och hon är extremt noga när det kommer till sånt. Men jag kan inte vänta till slutet av månaden, det bara går inte. Då sitter den där vita papperslappen med en summa i stora svarta tryck där och närmast hånar mig. Jag mår dåligt av att den sitter där och stirrar mig rakt i facet så fort jag går förbi. Lika bra att göra sig av med den direkt och in i pärmen med den så finns den inte längre, då behöver jag inte tänka på den nåt mer.

Så nu idag har jag betalat min hyra, som jag alltid gör samma dag som lappen landar i lådan, fast att den inte behövs betalas förrän den 30 Jan.

 

Är den nån mer som gör som jag?

 

Gick snabbt att jobba idag, kom hem för 30 minuter sen skulle jag tippa på.

Promenerade hem längs järnvägen med ficklampan i högsta hugg, önskande att jag skulle få se en glimt av vargen som har flyttat in i byn men inte det nej.

Varför får alla andra se den utom jag? Det är faktiskt lite orättvist!

 

Så nu har jag stoppat i mig en burk fiskbullar och planerar att slå på dumburken bara för att se vad det är för skit som erbjuds ikväll innan jag kilar in i sovrummet med boken och kryper ner under duntäcket. ^^

Fick f.ö den efterlängtade smörgåstårtan idag, mumsigt!

 

Hejsvej leverpastej

 

Av Pernilla - 15 januari 2013 17:23


Läste ganska nyligen ut ännu en bok som rubriken skvallrar om.. "Beautiful creatures".

Helt ok bok, författaren är duktig att skriva och texten är väldigt detaljerad.

Men jag vet inte jag.. Jag ville ha något mer antar jag eller så var jag bara inte på humör att läsa den egentligen. Det saknades något och att den var på 563 sidor gjorde ju absolut ingenting bättre.. Nej, är osäker på om jag ens kommer köpa fortsättningen.

 

Annars idag har det inte varit så mycket fart. Känner inte för någonting just nu tror jag.

Jag skulle utan tvekan kunna tänka mig att gå i ide de kommande tre månaderna och vakna upp nångång i Maj när våren är på intågande med sol, knoppar och fågelkvitter.

Som jag längtar efter det! Tänker nog göra allvar av förra årets funderingar om en dagbädd ute på altanen där jag kan ligga på de lata dagarna i skuggan och bara glida ner i böckernas underbara världar!

 

Började såklart på en ny bok när den förra tog slut och näst ut blev Nicholas Sparks "The last song". Kände att jag behövde något lite simplare att försvinna ned i den här gången.

Inte behöva tänka så mycket utan bara flyta med i handlingen.

 

Min finaste har lämnat mig ensam här nu igen och det behöver jag väl inte ens tala om att jag inte tycker om.

Blir så matt av att ingenting är som jag vill.. men jag vet ju att det hänger på mig själv egentligen.

Vill bara att det ska bli varmare väder så att skiten utanför smälter bort och gör vägarna bara igen..

 

I morgon är det jobb på schemat om allt fortlöper som det gör just nu. Har de senaste dagarna vart lite knepig i huvudet och haft ont till och från. Varken orkar eller har lust att bli sjuk.

 

Men jaja, jag har en köttfärslimpa att stoppa i mig så jag ska väl vara glad!

Av Pernilla - 13 januari 2013 22:34


Har haft en sån sjukt bra helg!

Har ätit god mat, druckit förhållandevis äckligt vin, smuttat Dooleys, skrattat, pratat, tittat på film, ätit snask, spelat kort, vunnit tävlingar, pratat lite mer, filmat episka händelser utanför dörren mitt i natten, skrattat tills jag nästan blev orolig att jag kanske skulle få lov att avlida av andnöd, pratat ännu mera och bara haft det så oförskämt bra!

Tack för denna helg! Nästa gång blir det lite bättre dricka! ;D

Av Pernilla - 11 januari 2013 00:45


Upp kl 6.45

Äta frukost

Ut i boden och ta fram alla fågelleksaker ifall någon skulle vilja ha undulaterna.

Tillbaka till sängen och läsa några timmar tills ögonen nästintill trillar ihop och sova två timmar tills klockan 11.15

Emma kommer och plockar upp mig, vi åker till Mora.

Jag gör av med 2000:- (bla en jysst lampa för 990:-)

Kommer hem till typ 16.00 och läser.

Tittar lite på tv

Äter.

Går tillbaka till sängen och läser ny bok.

Är nu så trött att ögonen håller på och ramlar ihop igen.

Sova.

Av Pernilla - 9 januari 2013 22:42


Efter en tupplur mitt på dagen började det mesta se och kännas lite bättre.

Fick ett meddelande från en intressent som vill ha finkarna och vaktlarna och jag blir så glad och lite lättare om hjärtat. För dit de kommer vet jag att de kommer få det toppen! Utan tvekan.! Har ingen bestämd tid när dagen för deras flytt är kommen men det är inte bråttom så det är lugna gatan.

Nu är det bara undulaterna som fortfarande ska försökas få förflyttade till någon som kan erbjuda nåt bra åt dem, gärna med en redan fungerande flock som de kan joina. ^^

Framtiden ser lite ljusare ut helt plötsligt. Hoppas hoppas.

 

 

Just for the record.. what´s goin´ on over there? ---------->   

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ rubbermadebaby med Blogkeen
Följ rubbermadebaby med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se