Alla inlägg under november 2012

Av Pernilla - 20 november 2012 23:31


Då var det gjort, jag har sett Breaking Dawn part 2 på bio med mina kära kompanjoner Emma och Sandra.

Jag har således samtidigt lämnat B i Vinäs och återvänt till Furudal för jobb i några dagar.

 

Filmen var faktiskt bättre än förväntat men jag känner mig inte riktigt redo att analysera den än då jag nog behöver se den iaf en gång till för att kunna tänka kritiskt.

Men jag måste ju säga att det var en ofantlig förbättring rent könsrollsmässigt än de tidigare filmerna. Bella kicked some serious ass!

 

 

 

Spoiler!!

 

 

Jag måste medge att jag blev ordentligt ställd när det inträffade en massa dödsfall där på slutet. "Men vaah! Det där hände inte i boken!" "Det där hände definitivt inte i boken!!" "VAD FAN ÄR DET HÄR!?" Lite så var det fram till punkten då man fick se att det egentligen inte alls hänt utan att det var en bild av framtiden.. -.-'

 

Det var riktigt mysigt att umgås lite med tjejerna och jag fick under filmens gång några armbågar uppkörda i valkarna när Sandra ville poängtera hur snygg några utav skådespelarna var. ;P Allt är precis som vanligt, inget förändras fast att vi inte träffas så ofta och det är så lugnande på nåt sätt. :)

 

Efter filmen snackade vi lite ute på parkeringen innan jag och Emma hoppade in i bilen och for upp i Noret för att shoppa lite på Maxi. (Jag tog faktiskt en bild där ifrån också men den har på nåt mystiskt vis försvunnit från mobilens minne.. dags att köpa en ny månne?)

Efter det blev det McDonkis då magarna var hungriga och därifrån har jag faktiskt en bild! :D

 

 

Emma på driven.

 

Sen styrde vi kosan mot Furudal och med en räv i bagaget är jag slutligen hemma.

Vill inte vara hemma, direkt jag kom hem blev jag av med +4000:-. Det är inte bara dåligt att komma hem utan B, när jag väl gör det blir jag ruinerad också..

 

Hoppas på att han kommer i morgon iaf! ^^

Bra dag!

 

 

ANNONS
Av Pernilla - 19 november 2012 22:07


Jag känner mig inte redo.. 

Jag är inte redo att åka hem i morgon..

Jag tvivlar på att jag är riktigt redo på att se sista delen i Twilight-sagan i morgon..

Nu för tiden har jag ju på mig mina nya glasögon och de kommer förmodligen ta "det roliga" ur filmen. 

Glasögonen som kan analysera och se igenom allt dumt i historien, glasögonen som gör allt så skarpt att jag inte kan lådsas om att jag inte har dem på mig.

Och egentligen är det inte dumt att jag har dem på mig, jag är glad att jag har dem på mig. 

Det är så lätt att se igenom allt skit man matas med varje dag, i alla filmer, i alla böcker och so on.. 

Den här otroligt fåniga historien som säljs till människor och framför allt då kvinnor när det kommer till "romantiska-komedier". Allt är ju bara bluff och båg och uppblåst till sådana fantastiska proportioner att jag blir alldeles matt. Och lite arg för att jag tidigare, utan mina glasögon inte kunde se igenom fantasin. För det är vad det är, en fantasi. Det finns ingen karl som är så på riktigt. Sådär löjligt romantisk och fantasifull som i alla filmerna. Och när man går runt med de förväntningarna på sin egen partner så kan jag ju garantera att man blir besviken. Min karl tex har nog inte ett romantiskt ben i hela kroppen. Jag kan räkna på en hand hur många ggr jag tex fått blommor av honom under våra 7 år och 8 månader tillsammans. Men egentligen spelar ju inte det någon roll, jag vet att han älskar mig iaf och att han uppskattar mig. Det visar han på så många andra sätt. Och hela idén med att det finns en "true love"  där ute (hur fin den tanken än är) är ju också bara skitsnack. Det finns säkert flera dussin! 

 

Men nu ska vi inte vara sådär negativa och förstöra det roliga innan det ens hänt.

Jag ser med spänning fram emot filmen egentligen, jag vill ju se om mina farhågor besannas. 

 

Inatt är jag själv här pga nattjobb och det har jag ingen lust med alls.. men jag är trött så jag kommer säkert somna hur bra som helst.

Jag är en ko och det är dags att ta tag i livet.

 

Tjohej.

 

 

 

 

ANNONS
Av Pernilla - 17 november 2012 21:16


De senaste dagarna nere på jobbet har det varit ommöblering av olika varor och när jag jobbade sist (igår) fick jag i uppgift att göra, skriva ut och sätta upp nya etiketter lite varstans i affären där de gamla gått förlorade av olika anledningar. Jag började således i "lekhörnan" där det finns allehanda trams som leksaker, ritblock, spel, målarpennor och andra dylika grejer, när jag snubblade över denna;


 


Finn ett jävla fel tack!

 

Jag blir så mållös av sån här skit! 

Det här är precis varför genus behövs idag. Den här målarboken talar om för pojkar att det här är vad du ska gilla som pojke. För inte tror ni väl att det finns bilder på kattungar, regnbågar och prinsessor i den här boken? (jag vet för jag bläddrade igenom den lite snabbt) Som pojke ska du gilla tuffa och farliga grejer, tycker du om kattungar, glitter och vill ha en klänning på dig blir du säkert bög när du blir stor! (ironi)

Varför den här ständiga idiotin där man vill pressa in små barn i mallar som talar om för dem hur de ska vara, hur de ska se ut och vad de ska gilla? Varför kan inte bara de vuxna ta ett steg tillbaka och låta barnen upptäcka/bestämma för sig själva vad de gillar? Är lite frihet för mycket begärt? Varför denna rädsla för att pojkar ska anamma egenskaper som generellt sett är "typsikt" för flickor? En mjukare sida som erbjuder mer än den gamla vanliga hårdheten som hela tiden uppmuntras.

Och för i helvete, uppmuntra flickor att ta efter de egenskaper som prackas på killarna, att våga ta plats, att våga säga vad man tycker, att våga stå upp för sig själv istället för att bara vara fin och sitta tyst utan en egen åsikt.

 

Är det inte på tiden att vakna? 

Av Pernilla - 17 november 2012 15:49


Då sitter jag här återigen, i Vinäs lugna vrå.

Jag har proppat i mig äppel- och hallonmunkar för glatta livet med en gnutta oro för att de ska trilla ut ur öronen på mig.

Jag läser och tittar på serier som jag missat under min tid i Furudal och mår bara jävligt bra av att få komma bort lite sådär.

Ett litet andrum mitt i allt annat.

Är så tacksam för att jag har en sån fin vän som Emma som ställer upp både som taxi och djurvakt när jag behöver komma bort lite.

Utan henne skulle det förmodligen inte ens vara möjligt.   

 

Förtillfället gör jag inte ett förbannade dyft, sitter i soffan i trosor och t-shirt kl 16.07 på eftermiddagen och bryr mig inte ett skit om att det är uppkäftigt. ^______^ 

Så jäkla nice bara!

Funderar på och planerar att köpa en ny laddning med böcker då den senaste högen är inne på sista titeln nu.

 

Att läsa är det bästa som finns!

Av Pernilla - 15 november 2012 10:39


Igår blev jag varse en länk till tidningen Expressen där en liten intressant film var upplagd tillsammans med en artikel intill om SD´s-toppolitiker Erik Almqvist där han vräker ur sig allehanda rasistiska och kvinnofientliga fraser.

Och det är sånt här som gör mig så glad och lätt om hjärtat på nåt vis, för nu kanske fler ser och förstår vad det är för jävla tomtar som röstats upp i riksdagen.

 


Titta och förfäras!

Är det sånna här vi vill ha i riksdagen?

 

samtidigt måste jag tipsa om en sida där jag själv spenderade en del av gårdagen med att läsa med skräckblandad förtjusning.

http://interasistmen.se/


Av Pernilla - 14 november 2012 14:34


Jag vet inte vart jag ska börja för jag vet egentligen inte vad jag ska skriva men eftersom att jag kände ett starkt behov av att göra det så får vi väl se vart det leder.

 

Jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Jag har ingen aning om vad jag vill med mitt liv..

Vad jag ska göra av min framtid..

Vill jag stanna i Furudal resten av livet och jobba på Ica eller är det meningen att jag ska göra något helt annat?

Och jag älskar Furudal men med tanke på hur saker och ting sköts/görs så vad finns det för framtid här?

Jag gillar att jobba på Ica visst, det är ett väldigt socialt jobb och det är nog något som jag behöver. Daglig kontakt med en strid ström av människor. Fick jag inte det skulle jag nog bo mitt ute i skogen ensam i en liten stuga och skita i allting annat.

Men när jag försöker visualisera min framtid så ser jag ingenting. Det är bara svart.

När jag försöker fiska inom mig själv efter vad jag skulle vilja göra om jag inte jobbade här så får jag inte fram någonting. Det är alldeles tyst och stilla inom mig och frågan ekar obesvarad.

Vad ska jag göra? Hur ska jag veta vad jag ska göra när jag inte har den minsta aning själv? Jag har absolut ingen aning what so ever och det gör mig tokig! Det låter konstigt att jag inte har en endaste susning om vad jag vill rent arbetsmässigt men det är sant, det finns inget inuti mig.  Inget.

 


Och för att inte gräva ner mig mer än nödvändigt i misären så kan jag ju glatt berätta att jag läst ut ännu en bok som heter "Wake". Det handlar i princip om Sirener (ni vet sånna där som sjöng för sjömännen ute på båtar, lurade ner dem i vattnet och sedan åt upp dem). Och jag gillar verkligen konceptet. Det är nytt och fräscht men själva historien når inte ändå fram.

Även denna bok har en huvudkaraktär som bara är 16 år och det blir så svårt att identifiera sig med det. Jag kommer inte köpa fortsättningen för det var helt ärligt rätt uselt. Det saknas något. Jag är ju en sucker för passion men det finns ingen sådan med och det gör det hela så tråkigt. Men även om det hade funnits sådant med så levererar inte historien iaf. Det är nog bara att inse att Amanda Hockings böcker är för yngre tonåringar, fast utan kärlek.

 

Nästa bok att ge sig i kast med är "City of bones (mortal instruments)" som är skriven av Cassandra Clare och jag har redan hunnit läsa några sidor och vid det här laget borde jag ju inte bli förvånad över att huvupersonen är (wait for it!) 15 bast!

Men det är förmodligen okej, jag gillar redan det jag läser. Cassandra Clare är nog en författare med mer kött på benen när det gäller skrivande så jag hoppas på att den är bra.

 

Min fina B har åkt ifrån mig och det för mig lite grå. Har nog en period nu där jag behöver hans sällskap så mycket som möjligt och det kommer inte bli roligt att behöva sova utan hans värme inatt. Men men. jag åker förhoppningsvis till honom på fredag efter jobbet.. Måste bara prata med en potentiell chaufför först ;P

 

Har slängt ut lite krokar för att bli av med fåglarna också och hoppas verkligen på att de får flytta till någon som har intresset av dem.

Jag har det tyvärr inte längre och det är inte rättvist mot dem då de förtjänar någon som har det. Just nu stör jag mig mest på dem och det är ingen bra kombination. De tar bara plats, stökar till, håller aldrig käften osv. :P

Inte bra med andra ord.

Jag tycker ju fortfarande om dem och det gör lite ont i hjärtat vid tanken på att inte ha Grå kvar, henne har jag haft i 4 år nu. :(

Men som sagt så förtjänar de en människa som har intresset intakt och för tillfället känner jag mig färdig med fågleriet. 

 

Nej nu ska jag inte skriva mer tror jag fast att det känns som om ämnena att skriva om inte sinat riktigt än.

Blev ganska långt ändå och lika bra var väl de då jag inte skrivit på ett tag!

 

So long!

 

   

Av Pernilla - 10 november 2012 15:07


Det är så skönt att vara borta ett par dagar nu igen. 

B jobbar och jag har rensat ur skrubben i hallen. Behöver jag ens påpeka att det var rena kaoset där inne? Kläder, pant och en massa skit kastat huller om buller och jag finner mig återigen arg på mig själv för att jag inte tog ett foto som bevis. En före och en efterbild. Måste komma ihåg det nästa gång! Måste! :O

 

Annars har jag legat på sofflocket och påbörjat en ny bok. "Switched" heter den och är skriven av en viss Amanda Hocking. Ingen jag har läst förut så det är kul med något nytt.

Liiite störande dock att det inte var någon riktig uppbyggnad förrän man kastades rakt in i handlingen.. det var med andra ord inte så mycket bakrund som jag skulle vilja ha. Det är lite roligt för det är ju en bok skriven på engelska och jag läser oftast på originalspråket och i det jag läst hittills har det funnits två svenska ord med. "mänsklig" och "förening". "Mänsklig" betyder så klar "human/människa" i boken och "Förening" är namnet på deras lilla community. Glömde jag förresten säga att det handlar om troll? :P Eller "Tryll" som de använder sig av i boken.  

 

Senaste boken jag läste (som jag läste ut igår) hette "Full blooded" och är skriven av Amanda Carlson. Den handlar väl i stort om varulvar (även om det finns andra raser med) och i början var den ganska tråkig och långdragen men på slutet blev den mer intressant och avslutades med en riktig "cliffhanger" så nu ser jag fram emot att få beställa fortsättningen! :D 

Lite kul att huvudkaraktären är äldre än 15-18 år (typ 26-28 kommer inte riktigt ihåg), vilket får mig att känna som att jag inte läser en "ungdomsbok" och det är ju alltid positivt. Böckerna som jag oftast vill läsa eller är intresserad av att läsa som handlar om magiska väsen har nästan jämt huvudpersoner som är i 15-18 års åldern och det stör mig lite. Hur ska jag kunna identifiera mig med någon i den åldern? Det måste ju finnas fler än jag i min åldergrupp och upp som vill läsa den sortens böcker? 

 

Eftersom att jag efter allt mitt slit inte orkar göra någon mat så hoppas jag att min fina kommer hem med något gott sen! :P 

 

Smell ya later!

 

 

Av Pernilla - 9 november 2012 10:24


Ja, nu sitter jag här igen, i Vinäs - Mora - Sweden.

Slutade 19.30 igår och skyndade hem där jag packade väskan, hängde tvätten som jag låtit gå medan jag jobbade och städade hos grisarna innan Emma kom och plockade upp mig. 

Vi åkte men stannade till på Nordbron för att tända ett ljus (passade på att tända alla andra också som hade slocknat) och sedan for vi iväg mot Mora.

 

 


 

En räv senare befann vi oss på Ica Maxi där vi handlade lite inför "tjejkväll" i B´s lägenhet, Eclipse gick ju på tv och Emma ville såklart se den. :P 

Hon åkte och jag blev ensam kvar och spenderade någon timme med att titta på Qi på youtube. Just gonna love that Steven Frye!

 

Spenderade natten ensam då B jobbade, vaknade av ett sms från Maj och har sedan dess varit vaken. Har lite serier på G men först blir det nog att lägga sig ner på soffan en stund och läsa en skvätt. 

Mmm lyx!

 

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ rubbermadebaby med Blogkeen
Följ rubbermadebaby med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se