Alla inlägg under oktober 2012

Av Pernilla - 18 oktober 2012 22:16



Ligger här på sängen med altandörren öppen och lyssnar på regnet som smattrar mot plåttaket..

Det är så fridfullt och idylliskt att jag vill spy. Var är min B när jag behöver honom?

Han ska komma hem ögonaböj tycker jag och överösa mig med en massa kärlek och gos.

I´m in need.

Jag har varit så duktig hela dagen och överlevt (mätt och belåten) på två köttfärsbiffar och en halv sats med ägg och tonfiskröran. Men nu på kvällen såklart blev jag svag för en stund och bakade en kladdkaka som inte var god och åt en liten misslyckad bit till en smörig klick grädde. Ingenting av det var gott men jag tänker inte ha dåligt samvete över det. Jag vägrar. För jag vet att det inte kommer hända igen. Det är inte värt det. Nästa gång dricker jag ett glas vatten istället och så försvinner det där suget. För jag var ju inte ens hungrig eller nåt..

Jag blir bara trött.

 

I morgon ska jag jobba och så jobbar jag hela helgen, det behövs så jag orkar inte ha någon åsikt om det ens. Det får bara gå helt enkelt.

Men det blir säkert bra. Vill bara att det ska bli lördag.

 

Har f.ö läst ut "Fire" nu och börjat på "Bitterblue", det ser lovande ut.

 

Nighty night.

Av Pernilla - 18 oktober 2012 12:12


 

Vad står det på bilden?  

Av Pernilla - 17 oktober 2012 15:47


En kvinnlig polis kom ridandes på sin häst och stoppade en liten pojke på en cykel.
- Har du fått cykeln av tomten?, frågade polisen.
- Ja, det har jag, svarade pojken.
- Då får du hälsa tomten att det ska sitta lyse på den. Ett bak och ett där fram. Nu blir det böter, säger polisen. Medan polisen skriver böter frågar pojken.
- Har du fått hästen av tomten?
- Ja, svarade polisen och skrattade.
- Då kan du hälsa tomten att fittan ska sitta bak på en häst och inte ovanpå!

 

 

Det här är ett "skämt" som för tillfället florerar runt på facebook.

Jag tycker det är skrämmande vilken kvinnosyn dessa människor har och även de människor som gillar "skämtet".

Är det något jag missar för jag tycker inte att det är roligt öht, inte ens lite grann.

Direkt jag såg det kände jag bara hur ett sorts hat flammade upp i bröstet och jag hade sån god lust att kommentera men jag känner att jag inte riktigt har kommit till det stadiet än. Jag vill ha lite mer kött på benen innan jag ger mig in på något sådant.

Det är så befriande när jag inser hur mycket jag fått upp ögonen för allt kvinnoförakt som passas runt och dyker upp överallt. Jag är vaken. Det är dags att fler vaknar!

Av Pernilla - 17 oktober 2012 15:28


2-3 hårdkokta ägg som hackas ner

1 burk tonfisk (vatten eller olja spelar ingen roll, vätskan används inte iaf)

1 liten rödlök

2-3 msk majonäs

1-2 msk cremefraiche


Blanda ihop allting riktigt så att tonfisken inte ligger i klumpar.

 

 

 

Hur gott som helst!

Hittade receptet på en blogg men modifierade det lite själv med rödlök istället för purjo och citron.

Jättebra som liten mellis och myycket mättande!

Ett litet tips till potentiella LCHF:are. :D

Av Pernilla - 16 oktober 2012 10:39


Usch!

Har varit till Rättvik och haft en krok rivandes i munnen så tandköttet är alldeles ömt..

Ska sluta dricka läst pga genomskinliga tänder, börja använda plackers mer konsekvent och göra käkavslappningsövningar så att jag som tandgnisslare ska slippa skena på natten. Jag blir trött av att bara tänka på det.

Det är inte meningen att någontind ska gå lätt och enkelt va?

 

Därefter fikade jag med Emma nere på bageriet, jag åt frukost också eftersom att jag skippade det kl 7 på morgonen. Känns riktigt kul med nya ägarna, det kommer blir riktigt bra det där! Hoppas verkligen att bygden fortsätter att gå dig och äta och fika så att det hålls igång. Men det vill jag tro.

Ser framemot när alkoholtillståndet är färdigt så att jag och tjejerna kan gå dit någon kväll och dricka en cider eller två. Det kommer bli trevligt!

 

 

Emma vill såklart vara med på bild. ;P

 

 

Mmm hemgjord dammsugare!

Det bästa jag någonsin ätit!

 

Sedan dess har jag hunnit sitta på knä i duschen och rensat avloppsbrunnen, gnuggat bort äckel från väggarna och golvet, torkat och gjort rent handfat. I skrivande stund ligger lite medel i toalettstolen som ska gnuggas bort strax.

Funderar på om jag ska ta mig en powernap och ladda upp inför plugg med Emma lite senare idag eller om jag ska lägga mig på mage i sängen och försöka skriva en skvätt.

Hmhm.

Ska nog tvinga henne att klippa mig lite också, klippa upp lite för att var lite mer precis.

 

Nej toaletten kallar!

Av Pernilla - 14 oktober 2012 23:15


Det är inte smart och jag har sagt tidigare att det är något jag inte ska göra igen men det tänker jag göra iaf. Fast att jag vet bättre.

Men just nu har jag hamnat någonstans där jag inte ser något direkt ljus på det här med att gå ner i vikt. Jag har stått stilla ett tag och jag behöver en liten spark i baken för att hålla modet uppe och fortsätta så därför börjar jag från och med i morgon på en Nutrilett-kur. Jag behöver en kickstart och det ska inte hålla på längre än mellan 7-9 dagar har jag tänkt mig. Jag behöver komma igång neråt igen och jag vet ju att det funkar med Nutrilett. Så ja, så ser det ut förtillfället. I morgon kör jag!

 

Utöver det så är jag så himla taggad på körkort nu! Ska övningsköra lite med pappa nu i veckan och det ska bli roligt. Det ser jag framemot. Jag vill känna mig hemma i en bil, till den punkten där jag inte behöver titta vad händerna gör hela tiden. Där jag kan slappna av och bara köra för att jag känner mig säker. Det ska bli så roligt!

 

Är på hemmaplan igen om det inte framkommit och har spenderat kvällen med att titta på Watchmen eller The watchmen (?) med Emma och sedan analyserat de olika karaktärerna för hennes skolarbete. Jösses. Tyckte personligen att filmen var så tråkig att det nog hade varit roligare att springa in i en vägg med huvudet före.. Det var ju ganska intressant att den blåa killen gick omkring med snoppen framme nästan varje gång han var med i bild. Det är ju deffinitivt inget en är van med. Det brukar ju vara omvänt, att det är mycket nakna kvinnor med istället..

 

Är väl dags att sova nu antar jag, jobb i morgon. Vill inte..

Av Pernilla - 13 oktober 2012 23:48


Det blev en väldigt tidig morgon idag.. lite för tidig för min smak.. 

Kom iaf till Mora med god marginal tidsmässigt och anmälde oss i receptionen. 30 minuter senare spenderade vi 3 timmar på stenhårda plaststolar och lyssnade på en massa prat om regler och liknande. 

Jag blev så nedstämd över all statistik över miljön och hur den påverkas av alla bilar som finns i världen.. Det blev nästan lite så att jag skämdes över att jag ville ta ett körkort, att jag ville vara en av dem som bidrar till all koldioxid som släpps ut och försurar naturen omkring oss. 

Men jag får nog göra en deal med mig själv om jag nu nödvändigtvis måste ha ett körkort.. kör en miljövänlig bil!

Tillslut när teknologin spridit sig lite mer vill jag nog ha en elbil eller liknande. De kan ju t.o.m ha kommit på en ännu bättre bil vid det laget! Tyckte f.ö att Eco-driving var väldigt intressant.. kanske skulle gå en kurs i det också!

Men nu får jag iaf köra bil hemma med pappa. Om pappa nu vill att jag ska köra hans nya fina bil.. :P 

Och jävlar vad jag kommer vilja köra! Jag vill fixa det här så snabbt som möjligt så att livet kan få ta en ny vändning. Så att allting kan bli allvar och börja! Frihet!


Nu sitter jag iaf ute i Vinäs medan B är borta hos svärfar och matar katten. Vi har fyllt dagen med en 2,5 timmars tupplur (är som sagt inte van att gå upp redan kl 7 på morgonen) och sedan har vi tittat på serier och film. Abraham Lincoln vampire hunter bla och den var okej, Ett ganska bra tidsfördriv om inte annat.

Har haft en sådan konstig huvudvärk idag.. det liksom blixtrar till i högra tinningen ibland och så försvinner det några sekunder senare.. 

Det är säkert sömn som behövs..

Emma kommer och hämtar mig i morgon mitt på dagen någongång och jag kommer förmodligen inte få se B på några dagar då han drar till hufvudstaden med jobbet.. dåligt.!

 

Well well.. vad är väl en bal på slottet?

 

Yeah baby, yeah.

 

Av Pernilla - 12 oktober 2012 17:56


Det är såhär en ledig, lite mulen dag utan måsten ska se ut, att man har sin bulle här också är ju bara ett gigantiskt plus.

Även om jag inte kunde sova så länge som jag hade velat så tog jag ändå igen det med en liten powernap på 1,5 timme senare på dagen :P

Jag matade ute-fåglarna medan B fortfarande låg i sängen och snarkade och har sedan suttit lite i soffan och glott innan jag väckte honom och vi drog på oss kläderna och knatade ner på Näcken för lite frukostinköp. Hedins tekakor med leverpastej och mjölkchoklad blev det för mig! :D

När vi kom hem igen hoppade jag genast ur kläderna igen och tillbaka i pyjamasen. Frihet!

 

Igår jobbade jag tillsammans med kollegan L och det är alltid trevligt! En arbetsdag med henne kan faktiskt inte misslyckas! Jag har inte skrattat och smilat så mycket på länge, ja faktiskt så mycket att jag hade ont i käkmusklerna större delen av dagen! Är det ett tecken på att man har ett bra jobb? När man flinar och skrattar tills musklerna i käkarna inte orkar mer? Det skulle jag tro iaf.

 

I morgon ska vi upp i ottan och iväg till Mora för att gå handledarkurs så att jag får övningsköra hemma.. Förstår inte riiiktigt det upplägget. Jag måste gå kursen för att köra med pappa men han behöver inte gå den då han har blivit godkänd dom min handledare förut.. Jaha så varför måste jag då gå den? Jag har hört från ett flertal att efter man gått den så vill man nästan inte ta körkort längre.. kan ju bli intressant.

Blir sedan i Mora till på söndagen då min trogna vapendragare Emma kommer och kör hem mig igen. ^^

 

Todels!

 

Ovido - Quiz & Flashcards