Alla inlägg under februari 2012

Av Pernilla - 12 februari 2012 15:52


UNDERBART är ordet!

Mamma kom hit för lite mer än två timmar sedan och vi gick genast bort till grannen T för att titta om hunden var ledig för en promenad. Det bar ingen hemma dessvärre så vi tog nästa grannhund nere hos Emma. ^^

Sen gick vi runt Furudal i solskenet i lite mer än en timme, fy tusan vad skönt det var!

Telefonen visar 0 gradigt nu och det kan inte ha varit så mycket mer när vi började gå. Perfekta förhållanden för en promenad!

Jag kom hem igen efter att ha lämnat tillbaka hunden ungefär 15.09 och jag är fortfarande alldeles varm om kinderna! :D

Hoppas verkligen att det är samma fina väder i morgon för isf går vi bort till T igen och provar om de är hemma då ist.


   

Mamma och Rocky. <3


Nu sitter jag med magen full av köttfärslimpa och väntar på att B och svärmor ska komma förbi. En kollega var förbi tidigare med en låda böcker och två stora påsar med vanilj och kanelbullar samt två lååånga rulltårtor. Som inflyttningspresent. ^^ Lucky me.

Mamma kom med Jonathan och med sig hade de en micro till mig. ^^ hihi. Tror jag ska flytta oftare, man får så fina presenter då.

Så idag ska jag micra, läsa böcker och trycka i mig bakverk!


Smell ya later!

Av Pernilla - 12 februari 2012 09:01


Blev som det ser ut utan jobb både lördag och idag, antar att L var frisk nog att jobba igen. Bummer. ;P

Jobbar inte förrän på ons igen och jobbar då ända till måndagen därpå. YES! Fick en extra dag där då en kollega ska vara ledig. ^^


Igår vad mamma på besök och jag hamnade genast i arbete.. Hon var smart och tyckte att jag skulle försöka skjuta ner fästena till gardinstängerna i de gamla fästena som redan satt på väggen för de hade hål och det gick. De sitter riktigt stadigt t.o.m Då slipper jag borra nya hål på de gamla hålen.. utom i ett fönster i vardagsrummet där det inte satt några fästen kvar, där får jag lov att skruva. Men det är faktiskt ganska otroligt vad mycket hemtrevligare det blir med gardiner i fönstren! Man känner sig mer hemma.

Måste dock köpa nya gardiner till köket för nu sitter mina egentliga sovrums-gardiner där. :P Men det ser inte så konstigt ut antar jag..


Annars diskade jag bara, tvättade och städade hos både mig och vaktlarna. Dagarna går fort fast att man inte har någon tv som tar upp tid.. Har egentligen inte saknat någon tv heller om jag ska vara helt ärlig, jag har haft saker att göra ändå.. Men det skulle ju vara trevligt att kunna klämma ner sig i en soffa och slötitta på en film nångång ibland.

Läste en massa också, läsa is the shit!


Jag tycker f.ö inte om internetet jag har på telefonen heller.. ibland går det över till 3G och då funkar det inte så bra på datorn. Skit.


Idag är solen framme så då är det riktiga kallgrader ute och jag som hade tänkt gå bort till T och låna hunden. Pratade med honom på Näcken sist jag jobbade och frågade om jag fick låna den nån gång ibland sådär och det fick jag så gärna. "Du får hålla i han hårt för han drar utav bara fan!" haha .

Det ska vi nog få bukt med. ^^


Senare kommer B och svärmor på visit, B stannar nån dag och myser lite.

Får se vad dagen har att bjuda på i övrigt.


hejsvej



Av Pernilla - 11 februari 2012 11:39

Sockersuget/beroendet from hell. Det är inte att leka med alltså.

Man kanske skulle lägga in sig på avgiftning.. O.o


Fy attan vad jag har jobbat de här tre senaste dagarna! 10-19.30 varenda dag. Då vet man att man lever! Har haft samma disk i hon alla dagarna utan vare sig tid eller ork att ta hand om den så det var det första jag gjorde idag, plus att jag slängde tvätt i maskinen.

Så nu har jag diskat och sitter förtillfället i köket och moffar godis.. -.-' fick med semlor från jobbet igår också plus att jag åt en fryspizza eftersom att jag inte orkade laga mat.. Jösses amalia. Inte bra att bo själv känner jag.. :P fast att det nog är det skönaste jag varit med om. ;P eller ja lite iaf. Jag sover ju så bra här själv att jag inte behöver någon bredvid i sängen även om det på nåt sätt känns bättre att sova så. Någon varm bredvid som kan hålla om en.


Men ska väl försöka stoppa i mig lite frukost nu iaf och sen fortsätta läsa lite..


hejsvej

Av Pernilla - 9 februari 2012 20:30


Trött, trött, trött.

Ska bli skönt att sova sen..


Dagen har gått bra och inga ryssar än så länge.. hoppas det fortsätter så. ;P

Jobbat mellan 10-19.30 och direkt jag kom hem blev det att ställa sig och göra mat. Fattar inte hur småbarnsfamiljer får sånt att gåihop. Jag tycker det är nog jobbigt själv och kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara med grinande och tjatande ungar medan man höll på.

Puh.


hejsvej

Av Pernilla - 9 februari 2012 08:49


Jag har fått mer jobb, både idag och i morgon. Kanske även lör o sön beroende på hur Lilian känner sig på fredag förmiddag. ^^

(inte för att jag glädjs åt att hon är sjuk eller så men.. ja ni fattar..)


Gårdagen gick bra, jag kände mig lite vimmelkantig ett tag då huvudet inte riktigt är tillbaka till sin forna glans men sen tryckte jag i mig två ipren och så blev det genast bättre.

Polisen ringde ner till affärn också och berättade att det var några ryssar påväg ner mot Furudal till den här hundsläd- grejen och att de hade falska pengar som de både försökt och lyckats växla in på vägen, samt att de betalade med kort som inte fans och att de tankade och bara drog därifrån utan att betala.. Jahapp. Vad ville de att vi ska göra?

Så nu är jag en aningens nervös för att de ska komma in i kväll.. vad ska man göra då lixom? Stoppa dem i dörren och bah "Nej du får inte handla här med dina monopolpengar! Ut med dig!" Det känns lite utsatt att behöva göra något sådant och jag blir lite lätt illamående vid tanken. Vad skulle de kunna ta sig till om de får reda på att vi vet? Det känns jävligt otryggt och vartfan håller polisen i det här hus? Vad får dem betalt för?

Ska bli intressant och se hur det här kommer att gå.


Nu är det nog på tiden att jag studsar ur sängen och drar på mig lite paltor, alternativt smäller i mig lite frukost. Börjar 10 idag igen.


Hejsvej!

Av Pernilla - 7 februari 2012 21:29


Vaknade såå tidigt idag.. riktigt frustrerande när man får sova länge!

Misstänker väl att jag sov så bra och mycket inatt att jag inte kunde hjälpa att jag vaknade tidigt.

Gick iaf upp och började med att sätta ihop "ris"- lamoporna, åt sedan frukost och så kom Sophia och hämtade grejen jag köpte med mig till henne från Ikea plus en massa fågelmat som vi beställt tillsammans.

Sen kom B och då satte vi ihop de två taklamporna jag köpte men insåg att jag får lov att köpa sånnadär små kontakter så att de får ström när de sitter i taket för på lamporna var det bara kablar som stack ut.. -.-'


Efter det tog vi tag i tv-bänken och började skruva ihop den men insåg ganska snart att det inte skulle gå utan en riktig skruvmejsel. Jonathan kom förbi efter att vi ätit med ett brev som kommit hem till dem och en stjärnskruvmejsel så att vi kunde göra klart bänken. Den är riktigt fin! Jag är jättenöjd!

Sen flyttade vi runt fåglarna och rummet blev genast större.

Sen dök Emma upp med en skruvdragare så att vi skulle kunna sätta upp gardinstängerna så att jag ÄNTLIGEN skulle få sätta upp gardiner och upptäcker att idioterna inte skickat med några skruvar.. ska det vara på det viset? Ska man behöva köpa till sådant själv? Det går inte riktigt ihop för mig. Samma sak var det med klockan som jag tänkte skruva upp på väggen, fans inga skruvar till den heller! Skitdåligt!


Lilian ringde och undrade om jag ville jobba åt henne i morgon mellan 10-19.30 och det gör jag självklart! Varenda krona behövs!


Nu ska jag springa iväg till köket och ta upp lite hallon till frukosten i morgon så hörs vi säkert i morgonkväll igen!


Todeloo!

Av Pernilla - 7 februari 2012 09:04


Jomenvisst.

min dag började igår kl 7.30 ungefär när jag messade Emma som jobbat natt och frågade om hon verkligen tyckte att det var en bra idé att köra alla de där milen på dåliga vägar och utan sömn, jag hade ju ingen lust att hamna i nåt dike nånstans som ni säkert kan förstå.

Jodå jodå hon ringde och var helt speedad och redo att åka ;P så kl 09.00 kom hon till Tillhed och plockade upp mig och vi for iväg till lägenheten så att jag fick titta till birdsen innan vi åkte på riktigt. Tog vägen över skogen ut till Bjursås och gjorde ett stop i Falun på Max så att Emma fick luncha lite. (vi hade ju åkt så långt redan.. hahaha!!) Vi var in på Rusta också innan och tittade på lite tapeter och sånt och det var ett läskigt butiksbiträde som jag tror följde efter oss därinne för han var alltid där vi var O.o Tror klockan hann bli lite över 12 innan vi kom ifrån Max och sedan åkte vi vidare.


Stannade på statoil i Hofors så att hon fick dricka en kaffe för att få upp energin igen och sedan brassade vi på tills vi kom till Valbo och där gjorde vi ett stopp på Arken zoo där jag köpte på mig lite chinchillasand då vaktlarna tyvärr blivit utan hittills. Sprang in på en till tapetaffär och sedan Ica-maxi för att hon skulle köpa cigaretter.

Hoppade in i bilen igen och åkte till Mio för att kolla in rean, fortsatte till Elgiganten och tittade på billiga tvapparater som jag kände att jag ändå inte hade råd med och hoppade in i bilen igen för att kliva ut framför Ikea.

När vi kom in där var det som att komma hem! :D Där spenderade vi X antal timmar och packade vagnen full, fick tag i det mesta jag kom för förutom en soffa då. Hittade en jättefin som inte var så dyr och den var dessutom skön att sitta i men då vi valt att inte ta med något släp kunde jag ju inte heller köpa den och att få den hemskickad var aldrig ett alternativ. 1000:- spänn!? nejdutack!

När jag har lyckats byggaihop allting ska ni få lite bilder! :D


När vi handlat klart och plockat upp hyllor på hämta-själv-lagret och packat in de grejjerna i bilen gick vi efter lite diskussion tillbaka in på Ikea för att äta.. Emma ville så klart äta sin älskade kotlettrad.. -.-'


 

Hon ville såklart inte vara med på bild men kolla in leendet.

Hon ÄLSKAR verkligen den där kotlettraden!

Och jag började nästan fundera om killen bakom disken visste vad hon skulle ha för när hon beställde så nickade han med ett litet flin som om han vetat hela tiden! ;D

Hahaha.


 


När vi ätit färdigt snurrade vi runt i bilen och försökte hitta varuutlämningen på baksidan av Ikea och det tog ett tag fast att skylten hade stora lysande röda bokstäver. ;P

Fick in tv-bordet i bilen som f.ö var lånad av Emmas far, en vit jeepliknande bil som panchisar har med världens oskönaste säten. Min rygg är helt uppfuckad för att jag satt så konstigt. Som om ryggstödet var helt rakt men med en bubbla bortat från svanken så att man satt som ett mähä. Usch har så ont i svanken idag!

Iaf.. med tv-möbeln i bagaget åkte vi till Owe Jansson och kollade lite, Emma som inte kan ta hand om blommor sen hon skaffade kille köpte plastblommor och jag hittade en stooor lykta att ha utanför dörren! YES!

Vi hann inte vara där inne så länge då de tydligen stängde kl 18.00 och sen började vi resan hemåt igen. Stannade återigen i Hofors för kaffe och åkte sedan hemåt.

Kom hem ungefär 12 timmar efter att vi börjat resan på morgonen, nöjd men trött.


Idag ska jag bara sättaihop möbler och hänga upp lampor och förhoppningsvis gardinstänger och gardiner! Måste nog låna skruvdragare och vattenpass av Emma när hon vaknat :P

Nu blir det väl snart frukost antar jag innan B kommer med bussen.


Smell ya later!

Av Pernilla - 6 februari 2012 22:35


Har haft en heldag med Emma i Valbo på bla. Ikea, orkar inte skriva ett skit mer ikväll utan gör det i morgon ist.

Hejsvej så länge!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards